FC Barcelona – Celta: Lluitar fins al final

FC Barcelona – Celta: Lluitar fins al final

(18.30h) Els de Koeman reben els gallecs al Camp Nou amb l’objectiu de guanyar, però sabent que necessiten una punxada de l’Atlètic per continuar amb opcions matemàtiques de títol

És difícil, molt, però el Barça encara té opcions matemàtiques de ser campió. I, fins que aquestes possibilitats no s’esgotin, els de Ronald Koeman han de creure-hi. Per això, el partit contra el Celta del Camp Nou esdevé clau, ja que només una victòria donaria una possibilitat real de seguir en la lluita.

Això sí, només si està combinada amb una punxada de l’Atlètic de Madrid contra l’Osasuna, al Wanda Metropolitano, en un partit que es jugarà a la mateixa hora que el Barça – Celta (diumenge, 18.30 hores

I és que el Barça, que és tercer amb 76 punts, se situa ja a quatre del líder, l’Atlètic (80 punts). Pel mig hi ha el Madrid, amb 78 punts, que té el gol average guanyat tant amb blaugranes com amb matalassers. Aquest cap de setmana, i a la mateixa hora que el Barça i l’Atlètic, juga a San Mamés contra l’Athletic Club.

El rival

Precedents: Els precedents són optimistes. No només pel triomf a Balaídos del duel de la primera volta, sinó també perquè el Celta només ha guanyat dues vegades en la seva història al Camp Nou en partit de Lliga. L’últim cop va ser la temporada 2014-15 (0-1), mentre que el primer va ser l’any 1941 (0-2). En les últimes 10 temporades, doncs, el Barça acumula 1 derrota, 1 empat i 8 victòries. L’última el curs passat, quan el Barça es va imposar per 4-1 amb un gol de Busquets i un hat-trick de Messi.

 

L’olfacte de Leo Messi: A banda d’aquests tres gols, l’argentí ha estat un malson per als de Vigo. I és que, en total, Messi suma 11 gols contra el Celta en 17 enfrontaments.

L’objectiu del Celta: Els gallecs apuren les seves opcions per aconseguir un gran èxit, ja que en les últimes jornades s’han acostat a les posicions d’Europa League. I és que, ara mateix, i després de les quatre victòries consecutives, es troben a cinc punts del sisè classificat, el Betis.

Entrenador: Eduardo Coudet, que va agafar l’equip cuer al novembre i l’ha portat fins a, de moment, la vuitena posició. 

Atents a... Iago Aspas, amb 13 gols i 11 assistències, que és el màxim perill del Celta. També a Santi Mina, amb 10 gols i 3 assistències.

Els exblaugranes: Denis Suárez, Jeison Murillo Murillo i Nolito. 

 

El Barça

Els de Koeman arriben després de dos empats consecutius contra l’Atlètic de Madrid (0-0) i el Llevant (3-3) que l’han allunyat de l’objectiu del títol. Però el tècnic ha assegurat que, tot i ser conscient que “després de l’últim resultat les nostres opcions són petites”, cal anar a totes. 

 

Perquè, com diu Koeman, l’imporant és creure-hi, sumar de tres en tres, intentar guanyar-ho tot i esperar.

Per aquest duel, el tècnic blaugrana ha decidit convocar 21 futbolistes. Es tracta de Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Griezmann, Pjanić, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, Matheus, Umtiti, Junior, Ilaix Moriba i Arnau Tenas.

Coutinho, Sergi Roberto i Ansu Fati es perden el partit per lesió, mentre que De Jong ho farà per sanció.

Cal recordar que aquesta setmana es va comunicar que Òscar Mingueza reforça el Barça B en el seu partit de play-off contra l’UCAM Múrcia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut