El que cal saber del Barça – Osca

El que cal saber del Barça – Osca

Precedents, exblaugranes, partits en dilluns, ratxa d’imbatibilitat... i un rècord històric

El FC Barcelona rebrà aquest dilluns la visita de l’Osca, en el partit de la jornada 27 de la Lliga (21 hores). El Camp Nou, doncs, obrirà les seves portes per intentar que els de Koeman segueixin sumant a la competició domèstica. 

Abans de l’enfrontament, repassem les dades que cal tenir en compte per a la prèvia del duel. 

Precedents favorables

El Barça no ha perdut cap dels cinc partits que ha disputat contra l’Osca en totes les competicions, amb quatre victòries i 1 empat. 

En dues ocasions d’aquests cinc partits, els blaugrana han aconseguit marcar 8 gols: 8-1 a la Copa del Rei de la temporada 2014/15, i 8-2 a la Lliga 2018/19. Aquest 8-2, a més, es la major golejada de l’Osca en la història de la Lliga.

Aquest curs, al partit de la primera volta que es va jugar a l’Alcoraz, el Barça de Ronald Koeman va vèncer 0-1, amb gol de Frenkie De Jong. 

Una ratxa d’escàndol

El Barça acumula ja 16 partits consecutius sense perdre a la Lliga, amb 13 victòries i 3 empats. L’últim cop que els de Koeman van perdre un partit va ser el passat 5 de desembre, contra el Cadis (2-1). Des de llavors, els blaugrana sumen 36 punts dels 42 possibles que l’han tornat a fer lluitar per la Lliga. 

Aquesta ratxa vigent sense derrota és la millor de qualsevol equip de les cinc grans lligues europees. 

Els dilluns acompanyen

Si mirem les dades, el Barça ha guanyat els últims cinc partits disputats un dilluns a la Lliga. L’última derrota data del gener de 1998, contra el València.

Així doncs, Racing de Santander (2-4; 1998), Celta de Vigo (2-3; 2006), Sporting de Gijón (3-0; 2009), Reial Madrid (5-0; 2010) i Vila-real (5-0; 2011) han estat les víctimes

Messi, a un partit de Xavi

Messi està a punt d’assolir una nova fita històrica: igualar Xavi Hernández com el jugador de la història del Barça amb més partits disputats (767). Una fita que l’argentí podrà sumar a la seva llista particular si juga contra l’Osca i farà encara més gran la seva llegenda.

Juadors amb més partits a la història del Barça.
Jugadors amb més partits a la història del Barça.

El ‘10’, a més, compta amb unes xifres molt bones contra l’equip aragonès. I és que ha participat en cinc gols en dos enfrontaments davant l’Osca a la Lliga, amb dues dianes i tres assistències. 

Dos exblaugranes a la plantilla de l’Osca

L’equip que entrena José Rojo Martín ‘Pacheta’ compta amb dos futbolistes amb passat blaugrana. Es tracta de Sandro Ramírez i Sergio Gómez. El canari ha fet 3 gols en 9 partits disputats. Sergio Gómez, per la seva part, ha disputat 18 partits dels 26. 

Rafa Mir, amb 7 gols, i Maffeo, amb 4 assistències, són els líders individuals en aquestes dues estadístiques. Siovas és el futbolista més utilitzat, amb 2250 minuts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut