Leo Messi, a un partit d’igualar el rècord històric de Xavi Hernández

Leo Messi, a un partit d’igualar el rècord històric de Xavi Hernández

Si juga contra l’Osca, l’astre argentí igualarà el de Terrassa com el jugador amb més partits de la història del FC Barcelona (767)

S’aproxima un nou rècord històric de Leo Messi. I és un dels grossos. El millor jugador de la història del Club i del futbol, està a només un partit de ser també el futbolista amb més partits disputats en tota la història del FC Barcelona. Si juga contra l’Osca, Leo Messi disputarà el seu partit número 767 amb el Barça, igualant els mateixos compromisos que va jugar una altra llegenda blaugrana: Xavi Hernández.

Juadors amb més partits a la història del Barça.
Jugadors amb més partits a la història del Barça.

A partir de dilluns, cap jugador s’haurà enfundat més cops la samarreta barcelonista en tota la història. El capità blaugrana és una llegenda absoluta i suma rècord rere rècord. L’argentí ja és, des de fa anys, el jugador amb més títols (34) i més gols (658) de la història del Barça, entre molts altres rècords. I ara també liderarà el rànquing de participacions, de moment igualat amb Xavi.

Sis competicions, 766 partits

Els fins ara 766 partits de Leo Messi com a blaugrana es reparteixen en un total de sis competicions diferents. La Lliga, òbviament, és la competició amb més participacions del crac blaugrana, amb un total de 509. Pel que fa a la Lliga de Campions, l’argentí ha disputat 149 partits, mentre que 79 són a la Copa del Rei, 20 a la Supercopa d’Espanya, cinc al Mundial de Clubs i quatre a la Supercopa d’Europa.

Si ens fixem en els rivals davant els quals ha disputat més partits, el Reial Madrid és el primer amb 44 partits, seguit del Sevilla (43), l’Atlètic de Madrid (42), l’Athletic Club (40), l’Espanyol i el València (35).

I, com a casa, en lloc... Perquè d'aquests 766 partits, un total de 375 han estat al Camp Nou, mentre que 372 han estat com a visitant. A més, ha disputat 19 en camp neutral. D’aquests, ha guanyat 535, ha empatat 140 i ha perdut 91.

Pel que fa a temporades, el curs on va disputar més partits va ser el 2011/12, amb un total de 60. El segueixen la temporada 2014/15 amb 57, la 2010/11 amb 55 i la 2009/10 amb 53.

De llegenda a llegenda

Després de totes aquestes dades, ara és el moment d'igualar Xavi Hernández com el jugador que més vegades ha defensat els colors blaugrana. Ho farà cinc anys i mig després que el migcampista de Terrassa digués adéu als culers, amb un comiat a l'altura dels més grans.

17 temporades al primer equip, des que va debutar de la mà de Louis van Gaal el 18 d'agost de 1998, que són eternes i que van acabar amb 27 títols. Destaquen el sextet de l'any 2009 i el triplet de Lliga, Copa i Champions del 2015 que va tancar la seva etapa gloriosa com a blaugrana. 

XAVI HERNÁNDEZ - TROFEUS
Xavi, en una imatge d'arxiu amb 24 dels 27 títols que va guanyar com a blaugrana

I això que no va tenir un inici fàcil, però a poc a poc es va anant convertint en una figura imprescindible. El cervell de l'equip, el director d'orquestra. Un llegat etern que deixa imatges i moments per al record de tots els culers. 

Ara, però, haurà de cedir la primera posició a la classificació de jugador de la història blaugrana amb més partits. Però la deixa en bones mans, amb un Leo Messi que va ser un dels seus principals socis. De llegenda a llegenda. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut