Les 10 dades del triomf al Pizjuán

Analitzem la gran victòria blaugrana davant el Sevilla amb les xifres clau del partidàs

Un gran triomf sempre deixa grans estadístiques. 1,2,3... Fins a 10. Repassem la gran victòria del Barça al Sánchez-Pizjuán davant el Sevilla (0-2) a través d'aquestes dades de l'1 al 10. Som-hi!

1. El gol de Leo Messi

Amb el seu gol, l’argentí ja suma 30 a la Lliga contra el Sevilla (38 a totes les competicions) i referma al conjunt andalús com la seva víctima preferida. A més, amb aquest gol es situa encara més Pitxitxi (19 gols) i es manté com el màxim golejador del 2021 a les grans lligues europees (14 gols). Imparable.

2. Partits d’Ilaix a la Lliga

El jove jugador de La Masia va entrar als 71 minuts de joc i va ser clau assistint a Leo Messi en el segon gol. És el segon partit de Lliga en el que participa, després d’haver estat titular en el triomf contra l’Alabès. En total, Ilaix ha jugat tres partits amb el primer equip, ja que va debutar contra el Cornellà a la Copa.

3. Els gols de Dembélé a la Lliga

El francès va obrir la llauna a la primera part amb un gran gol, i ja són tres a la Lliga aquesta temporada. En total en porta set: tres a la Lliga, tres a la Champions i un a la Copa. Tres són també els gols que li ha marcat al Sevilla, la seva víctima preferida.

4. Entrades amb èxit de Mingueza

El jove blaugrana va estar a un gran nivell com a central dret, i va completar amb èxit un total de quatre de les cinc entrades que va realitzar. Cap jugador del partit va aconseguir-ne més que Mingueza.

5. Els defenses del nou sistema

Ronald Koeman va modificar el sistema en el matx contra el Sevilla i el resultat va ser molt positiu. L’holandès va optar per jugar amb tres centrals (Mingueza, Piqué i Lenglet) i dos carrilers (Dest i Jordi Alba) i l’equip es va adaptar a la perfecció. Un esquema que ja ha utilitzat en altres ocasions com el triomf a Valladolid (0-3).

6. Els punts sumats en quatre dies

En només quatre dies, els culers han sumat sis punts per tornar a enganxar-se al capdavant de la Lliga. Les victòries contra Elx i Sevilla situen al Barça a només dos punts del liderat, a falta que l’Atlètic de Madrid disputi els dos partits pendents.

7. Victòries seguides a domicili a la Lliga

El Barça ha guanyat els seus darrers set partits a domicili a la Lliga, igualant la seva quarta millor ratxa de la història com a visitant (a l'abril de 2012). Només superades per les 12 del 2011, les 10 victòries el 2013 i les nou del 2009.

8. Els jugadors joves que van participar en el triomf del Pizjuán

Davant el Sevilla, el Barça va utilitzar a un total de 8 jugadors sub-25: Lenglet (25 anys), De Jong (23), Dembélé (23), Mingueza (21), Araujo (21), Dest (20), Pedri (18) i Ilaix (18). A més, a la banqueta estaven altres joves com Trincao (21), Riqui Puig (21) o Iñaki Peña (21), entre d’altres. Un equip de futur.

9. Victòries a la Lliga el 2021

Dels 10 partits de Lliga disputats el 2021, el Barça n’ha guanyat 9 i només ha empatat un (davant el Cadis). Així doncs, els culers no han perdut cap partit lliguer en aquest any i acumulen més de dos mesos i mig sense perdre a la Lliga (des del 5 de desembre a Cadis).