FC Barcelona - Elx: Cal reprendre la direcció del triomf

FC Barcelona - Elx: Cal reprendre la direcció del triomf

(19 hores) Els blaugranes, que reben la visita dels il·licitans en partit de Lliga, volen recuperar la senda de la victòria després d'empatar contra el Cadis

Solament val guanyar. El FC Barcelona rep la visita de l'Elx (19 hores). Un duel que correspon a la jornada 1 de la Lliga.  

Barça i Elx es troben separats per 26 punts. Tot i aquesta distància, el conjunt il·licità arriba amb la moral realçada després de guanyar en la darrera jornada; un triomf que l'acosta a posicions de fora del descens. Per la seva part, els culers es presenten després d'empatar contra el Cadis i deixar escapar una oportunitat per acostar-se a les places capdavanteres de la taula.

El rival

Entrenador: Escribà. En aquest curs 2020/21, tot just serà el segon partit que dirigirà des de la banqueta blanquiverda.  

El seu historial contra el Barça és negatiu. De les 11 vegades que s'ha oposat contra els culers, només s'ha endut la victòria en una; com a tècnic del Celta el curs 2018/19. La resta de precedents el completen dos empats i vuit derrotes -cinc d'elles com a entrenador il·licità en la seva primera vivència a Elx-.

Els golejadors: Lucas Boyé, Josan i Fidel, amb quatre dianes, són els màxims realitzadors franjaverds en Lliga.  

Classificació: L'Elx ocupa la 18a posició amb 21 punts, els mateixos que el 17è classificat, l'Eibar. Precisament, en el seu últim matx lliguer es va enfrontar i vèncer el conjunt basc (1-0). D'aquesta manera, va posar fi a una ratxa de setze jornades sense endur-se els tres punts; encadenava vuit empats i vuit derrotes.  

Els precedents, de color blaugrana

  • Davant l'Elx, el Barça es manté invicte en els darrers 16 partits de Lliga: 12 victòries i quatre empats. 
  • Al Camp Nou, els blaugranes mai han perdut contra els blanquiverds: 14 triomfs i set empats. 
  • L'últim precedent data de la primera volta de la present Lliga. Elx 0 - Barça 2

La convocatòria blaugrana

Per aquest duel, en què tant el Barça com l'Elx necessiten els tres punts, amb dos objectius ben diferents, Ronald Koeman ha decidit convocar 22 jugadors. Es tracta de Ter Stegen, Dest, Piqué, Sergio, Griezmann, Pjanić, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, Matheus, F. De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, O. Mingueza i Konrad.

Són baixa per lesió Ronald Araujo, Philippe Coutinho, Sergi Roberto i Ansu Fati.

Les paraules de Koeman

"Venen dos partits importants per lluitar pel campionat de Lliga", va exterioritzar el tècnic holandès en la roda de premsa prèvia. Dos compromisos on els culers, imbatuts en competició regular aquest 2021, intentaran tornar al camí del triomf. Després d'empatar contra el Cadis, primer, contra Elx, i després, contra Sevilla, només val la victòria. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut