FC Barcelona - Athletic Club: Triomf per escalar (2-1)

FC Barcelona - Athletic Club: Triomf per escalar (2-1)

En el primer partit del 2021 al Camp Nou, els culers signen la cinquena victòria seguida en Lliga i se situen en la segona posició de la taula

El Barça estrena l'any 2021 al Camp Nou amb un sofert triomf. El 2-1 davant l'Athletic ha permès als blaugranes escalar fins a la segona posició de la taula lliguera. Messi, amb un llançament de falta harmoniós, i Griezmann han estat els artífexs dels gols en la cinquena victòria seguida dels culers en Lliga: quatre com a visitants i una com a locals. 

El minut de silenci per l'exblaugrana Justo Tejada ha deixat pas a la sonoritat de les primeres aproximacions culers. Messi i Griezmann han testat els reflexos d'Unai Simón. Una figura acostumada a veure els atacs posicionals del Barça, dinamitats per Pedri, Alba o Dembélé. Perquè l'Athletic s'ha concentrat en defensar les escomeses dels de Koeman. De manera exitosa fins que ha arribat una falta frontal favorable pels blaugranes. 

Una falta deu

Messi ha dibuixat un llançament sublim per sobre la tanca i, d'aquesta manera, ha signat el seu gol número 650 amb el FC Barcelona. Un 1-0 digne d'elogi que ha confirmat la superioritat i el discurs barcelonista. Quasi res ha pertorbat la tranquil·litat de Ter Stegen, més preocupat en la construcció del joc que en deixar intervencions de mèrit. La parella de centrals Araujo-Umtiti l'ha escudat a la perfecció. 

photo5816757652053669791

L'empat situa un nou context

Una tònica serena en la rereguarda que ha virat en l'inici de la segona meitat. Quan Jordi Alba s'ha marcat en pròpia porta després d'una centrada de Raúl García. Un empat que ha coincidit amb el despertar dels bilbaïns, que han caragolat els de Koeman en el punt iniciàtic del joc -tal com no havien realitzat en la primera meitat-. 

Pjanić, ocupant la posició d'interior en aquest matx fins a l'entrada del reaparegut Sergi Roberto, i Dembélé han estat els dos noms que han sobresortit en la reacció barcelonista. Un cop de cap del migcampista bosnià i el desequilibri del francès han narrat els següents episodis atacants del partit. Més obert i ajustat en la segona part. 

Resposta i triomf culer 

Precisament l'11 blaugrana ha estat l'origen del 2-1. Els elèctrics ulls de Dembélé han vist la incorporació de Mingueza, des de la posició de lateral. Posteriorment, Griezmann, amb una rematada al primer toc, ha estat l'encarregat final de sacsejar l'electrònic i les forces dels de Marcelino. Que han resistit en atorgar el triomf final al Barça. 

Ara bé, ni la pressió blanc-i-vermella ni un xut final del 18 blaugrana, han transformat el 2-1. D'aquesta manera, els de Koeman, en el primer partit de l'any 2021 al Camp Nou, s'han apuntat la cinquena victòria seguida en Lliga. Uns tres punts que permeten escalar fins a la segona posició. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut