Mor l'exblaugrana Justo Tejada

Mor l'exblaugrana Justo Tejada

La família de l'exjugador culer vol fer un agraïment públic pel suport i totes les mostres de condol rebudes durant aquests dies

Aquest diumenge ha mort l'exjugador blaugrana Justo Tejada als 88 anys d'edat. Nascut a Barcelona el 6 de gener de 1933, Tejada va disputar un total de vuit temporades al primer equip del FC Barcelona: del 1953 fins al 1961.

Durant aquests vuit anys, el davanter va disputar un total de 194 partits oficials i va marcar 92 gols. Pel que fa als títols, va aconseguir dues Lligues, dues Copes del Rei i dues Copes de Fires

Llegenda del Camp Nou

Tejada va ser un dels futbolistes que va disputar el primer partit de la història del Camp Nou el 24 de setembre del 1957. A més, va donar l'assistència del primer gol de la història de l'estadi a Eulogio Martínez i va marcar el segon, en el triomf per 4-2 del conjunt blaugrana davant un combinat de jugadors de Varsòvia. Va formar part d'aquell Barça de llegenda, juntament amb jugadors com Kubala, Antoni Ramallets, Estanislau Basora, Evaristo de Macedo o el ja esmentat Eulogio Martínez.

Justo Tejada Martínez va ser un dels millors extrems drets que ha jugat mai al Barça. Les seves qualitats al camp eren superbes, ja que gaudia de bona tècnica i bon regat, i a més era ràpid i amb olfacte de gol. Format a les categories inferiors, el jove extrem barceloní enlluernava al filial Espanya Industrial a la temporada 1951-52, precisament quan Ladislau Kubala excel·lia al primer equip. En aquella època, si Kubala solia ser “la figura del diumenge”, Tejada era “la figura del dissabte”, dia en que l’Espanya Industrial celebrava els seus partits. Després de la seva etapa al Barça, va jugar dues temporades al Reial Madrid (1961-63) i dues més a l'Espanyol (1963-65).

L'únic que ha jugat amb els quatre hongaresos 

En una entrevista del passat any, Tejada va explicar la seva amistat amb Ladislao Kubala i Alfredo Di Stéfano, i va recalcar que és l'únic que va jugar amb Kubala, Puskas, Czibor i Kocsis, els quatre hongaresos que van aterrar al futbol espanyol a la dècada dels cinquanta aportant un estil que aleshores meravellava el mon. Llegeix aquí l'entrevista completa a l'exdavanter blaugrana. 

mini_TEJADA EN ACCIÓ

La família de Justo Tejada vol fer un agraïment públic pel suport i totes les mostres de condol rebudes durant aquests dies.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut