PRÈVIA | FC Barcelona - Athletic: Un duel clàssic en el retorn al Camp Nou

PRÈVIA | FC Barcelona - Athletic: Un duel clàssic en el retorn al Camp Nou

(21 hores) Vuit partits i 32 dies després, els blaugranes jugaran el primer matx de l'any 2021 com a locals contra els bilbaïns

Després de la Copa, toca la Lliga. Els de Koeman, que vénen de superar el Rayo Vallecano (1-2) als vuitens de final del torneig del KO, jugaran al Camp Nou per primer cop en aquest 2021.  

32 dies després del darrer partit a l'Estadi, Barça 1 - Eibar 1, els culers tindran la condició de locals davant l'Athletic Club. Serà el tercer enfrontament del curs contra l'elenc blanc-i-vermell en 25 dies. Un duel clàssic.  

El rival

Entrenador: Marcelino García Toral. El seu historial com a entrenador reflecteix 23 partits contra els culers. Si bé registra un percentatge de victòries baix (9%), ha estat capaç d'arrabassar un títol als blaugranes en dues ocasions; la darrera en la Supercopa d'Espanya. 

Els golejadors: Muniain i Williams, amb quatre gols, són els màxims realitzadors dels lleons en Lliga. Si es comptabilitzen totes les competicions, emergeix la figura anotadora de Raúl Garcia, que acumula sis dianes aquesta temporada.  

Classificació en Lliga: 9è. Set victòries, tres empats i nou derrotes confeccionen el seu caseller, amb 24 de punts, de la competició domèstica.

Com arriba?: Encadena quatre partits consecutius sense perdre: dos de Supercopa, davant Madrid (1-2) i Barça (2-3), un de Copa, contra l'Eivissa (1-2), i un de Lliga, contra el Getafe (5-1). Ressaltar que la darrera derrota va ser contra els barcelonistes el passat 6 de gener en Lliga (2-3). 

A la recerca d'un nou triomf

Athletic Club i FC Barcelona porten enfrontant-se ininterrompudament des de la creació de la Lliga el curs 1928/29. 

  • En competició regular, l'Athletic no guanya al Camp Nou des de l'any 2001 (1-2). Des d'aleshores, el balanç d'aquest duel més que típic reflecteix tres empats i 15 victòries del Barça. 
  • Serà la tercera vegada en 25 dies que barcelonistes i bilbaïns es vegin les cares. Triomf culer per 2-3 el passat 6 de gener en partit de Lliga a San Mamés i triomf blanc-i-vermell el passat 17 de gener en la final de la Supercopa. 

I al vuitè partit de l'any apareix l'Estadi

Des del passat 29 de desembre de 2020, el Barça no tenia la condició d'equip local. Osca (0-1), Athletic Club (2-3), Granada (0-4), Reial Societat (1-1), Athletic Club (2-3), Cornellà (0-2), Elx (0-2) i Rayo Vallecano (1-2). Vuit partits com a visitant que han entrat en el llibre de rècords del FC Barelona. Mai abans el primer equip havia jugat tants duels lluny de l'Estadi. 

Més enllà d'aquests partits allunyats de l'Estadi, el Barça està submergit en una dinàmica guanyadora -amb protagonisme golejador de Frenkie de Jong-. En la competició domèstica, els culers enllacen cinc triomfs consecutius, el darrer al camp de l'Elx per 0-2, i en Copa ha superat Cornellà i Rayo Vallecano. 

Les paraules de Koeman 

"Hem de defensar bé el joc aeri de l'Athletic Club", va exposar Koeman en la roda de premsa prèvia al partit. Atents i concentrats tant en defensa com en atac per guanyar el primer partit del Camp Nou d'aquest 2021

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut