10 coses que han canviat al món des de l’últim partit al Camp Nou

10 coses que han canviat al món des de l’últim partit al Camp Nou

Els de Koeman no juguen com a locals des del passat 29 de desembre. Un mes després, i amb l'Athletic com a rival, els blaugranes tornen a l'Estadi

32 dies després, 7.818 quilòmetres després i vuit partits després, el Barça tornarà a jugar al Camp Nou.

Des del passat 29 de desembre de 2020 davant l'Eibar (1-1), els de Koeman no experimentaven la condició de locals. I, per fi, ha arribat el primer dia del 2021 que el Barça reprendrà l'activitat a l'Estadi. Aquest 31 de gener del 2021 (21 hores), els blaugranes disputaran la jornada 21 de Lliga davant l'Athletic Club. 

Durant aquesta llarga absència dels culers al Camp Nou, el món ha canviat. No han estat pocs els esdeveniments, no solament esportius, que han deixat empremta en tot el planeta. Des dels Estats Units, amb el seu president número 146, fins a Granada -la ciutat del proper rival del Barça a la Copa ha viscut dies de terratrèmols-, passant per Holanda. En repassem alguns. 

- Hammon es converteix en la primera dona a dirigir un partit d’NBA

El 31 de desembre de 2020, Becky Hammon va entrar en la història del bàsquet. L'assistent dels San Antonio Spurs va esdevenir la primera dona a portar la batuta d'un elenc de l'NBA. Davant els Lakers, Gregg Popovich va ser expulsat i aquesta exjugadora de bàsquet va ser l'encarregada de portar el timó del conjunt de la franquícia de San Antonio. 

- El Regne Unit abandona oficialment la UE

L'1 de gener de 2021, es materialitza de forma oficial la marxa del regne Unit de la Unió Europea. És a dir, el Brexit ja és una realitat. 

- El PSG canvia d'entrenador 

El 2 de gener de 2021, Pochettino substitueix Thomas Tuchel com a tècnic del París-Saint Germain. D'aquesta manera, el rival del Barça als vuitens de final de la Champions League es presentarà al Camp Nou el dimarts 16 de febrer amb l'exentrenador d'Espanyol, Southampton i Tottenham a la banqueta. 

- Harden traspassat als Brooklyn Nets

El 13 de gener de 2021, el jugador estatunidenc James Harden deixa els Houston Rockets després de nou anys i recala en els Brooklyn Nets. Un moviment destacat en l'NBA que ha propiciat la reunió de tres grans estrelles en l'equip de Nova York: Harden, Kevin Durant i Kyrie Irving. 

- Les segones dosis de la vacuna contra la Covid, a escena

El 17 de gener de 2021, l'Estat Espanyol comença a subministrar la segona dosis de la vacuna contra la Covid-19. Un virus que segueix marcant bona part de l'actualitat del globus terraqüi.

- Canvi en la presidència dels EUA

El 13 de gener de 2021, després d'uns dies políticament convulsos als Estats Units, Joe Biden pren el relleu de Donald Trump en La Casa Blanca. 

- Eleccions a Palestina 

El 15 de gener de 2021, el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, comunica eleccions. Després de 15 anys d'absència, les urnes retornen en aquest estat del Pròxim Orient. 

- Rio de Janeiro es queda sense Carnaval 

El 21 de gener de 2021, l'alcalde de Rio de Janeiro, Eduardo Paes, anuncia la cancel·lació definitiva del Carnaval 2021. Un acte  multitudinari que estava previst per al juliol d'aquest 2021. D'aquesta manera, el Carnaval més important del món es quedarà sense edició, per primera vegada en la seva història, per la pandèmia de la Covid-19. 

- Toc de queda als Països Baixos 

El 23 de gener de 2021, Holanda afronta el primer dia de toc de queda per frenar la Covid-19. Una restricció que no s'aplicava als Països Baixos des de la Segona Guerra Mundial, i que genera moltes protestes i revoltes al carrer. 

- Nova data en les eleccions al FC Barcelona

El 26 de gener de 2021, la Comissió Gestora del FC Barcelona anuncia el 7 de març com la nova data de les eleccions. Anteriorment, i a causa de l’afectació de les restriccions imposades des del Govern de la Generalitat de Catalunya per la Covid-19, s'havia citat els socis i sòcies per anar a votar el 24 de gener. 

Així doncs, després d'aquests successos globals, el Barça regressa al Camp Nou. Un lapse de temps que també ha congregat vuit partits lluny de l'Estadi: Osca (0-1), Athletic Club (2-3), Granada (0-4), Reial Societat (1-1), Athletic Club (2-3), Cornellà (0-2), Elx (0-2) i Rayo Vallecano (1-2). Uns desplaçaments, el més curt a Cornellà amb autobús, que sumen 7.818 quilòmetres lluny del Camp Nou. Un coliseu que, després de veure com ha canviat el món, recuperarà el futbol dels de Koeman amb el Barça - Athletic d'aquest 30 de gener. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut