La prèvia del Barça-Osasuna: Amb l'objectiu de dedicar el triomf a Maradona

La prèvia del Barça-Osasuna: Amb l'objectiu de dedicar el triomf a Maradona

(14.00 hores, Movistar LaLiga) Els culers buscaran traslladar el pas triomfal de la Champions al torneig domèstic i, d'aquesta manera, homenatjar la figura de l'argentí

Guanyar de nou a la Lliga per retre el millor homenatge possible a Maradona. Una figura excelsa del futbol que va deixar la seva màgia durant dues temporades al Camp Nou, escenari del Barça-Osasuna d'aquest diumenge. 

Després de classificar-se matemàticament per als vuitens de final de la Champins al camp del Dinamo de Kíev (0-4), l'Osasuna és el pròxim repte dels de Koeman en un calendari que no dóna treva.

La Lliga es reprèn de nou a l'Estadi. El coliseu, que fa deu anys assistia a un sublim Barça 5 - Madrid 0, viurà un apassionant duel entre dos equips que tenen la victòria entre cella i cella (jornada 11, 14 hores). El Barça vol recuperar sensacions a la taula classificatòria. I és que les quatre victòries seguides a Europa disten de la realitat en el torneig domèstic, on els de Koeman busquen submergir-se en la dinàmica del triomf després d'encadenar una derrota, una victòria i un empat en els darrers compromisos. Davant es trobaran un sempre combatiu Osasuna.

El rival

Entrenador: Jagoba Arrasate. Tot just serà el setè precedent que dibuixarà davant el FC Barcelona. El tècnic basc acumula un balanç força variat: dues victòries, dos empats i dues derrotes.

Destacar que un dels dos triomfs el va assolir defensant els interessos de la banqueta de la Reial Societat i amb Griezmann sota les seves ordres. En aquella llunyana victòria txuri-urdin per 3-1 (Lliga 2013/14), l'actual davanter blaugrana va contribuir amb una diana. Però no va ser l'únic gol que l'actual barcelonista va marcar-li al Barça amb Arrasate com a tècnic de la Real. També va anotar en l'empat a 1 de la tornada de les semifinals de la Copa del Rei 2013/14.  

Els golejadors: El migcampista Rubén García és el màxim artiller amb dues dianes. El segueixen Roncaglia, David García, Adrián López, Roberto Torres, que ha vist porta en cadascun dels tres últims partits contra el conjunt barcelonista, Calleri i Budimir, tots ells amb un gol. 

Classificació: Ocupa la 14a posició amb els mateixos punts que el Barça, 11. Val a dir, però, que els rojillos tenen un partit més.

Com arriba?: Es planta al Camp Nou després de tres partits seguits sense conèixer la victòria. 1-1 davant l'Osca, 1-0 davant el Sevilla i 1-3 davant l'Atlètic de Madrid. 

Amb l'objectiu de virar els darrers precedents

  • A la Lliga, el Barça no s'ha endut els tres punts en els dos últims partits davant l'elenc de Pamplona. Un empat a dos a El Sadar i una derrota al Camp Nou en el torneig regular de l'any passat (1-2).
  • Abans d'aquestes dues ensopegades, els blaugranes s'havien endut el triomf tres vegades seguides amb un balanç golejador envejable. Un total de 17 gols i solament un d'encaixat. 7-1 i 0-3 el curs 2016/17 i 7-0 la temporada 2013/14. 

L'olfacte golejador de Messi

22 dianes en 18 partits de Lliga davant l'Osasuna és el registre del 10 culer. Una figura que busca atrapar els números realitzadors de Pelé amb un sol club. L'astre argentí es troba a un hat-trick d'emmirallar les estratosfèriques estadístiques del llegendari futbolista brasiler. Quan Messi té un rècord entre cella i cella, tard o d'hora se l'acaba apuntant. I quan millor que el dia que el Club celebra el 121 aniversari de la seva fundació.

La convocatòria de Koeman

La llista del tècnic neerlandès la formen Ter Stegen, Dest, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, Matheus, F. De Jong, Junior, Iñaki Peña i O. Mingueza. Es perden el partit per lesió Piqué, R. Araujo, S. Roberto, Ansu Fati i Umtiti.

"Hem tingut molt mala sort amb les lesions i esperem que, a partir d'ara, ens respectin", ha declarat el de Zaandam en la prèvia del partit. Una prèvia marcada per la mort de Maradona. L'extraordinari futbolista argentí que serà recordat durant aquest Barça-Osasuna.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut