Nit d’estrenes a Kíev

Nit d’estrenes a Kíev

Mingueza, Konrad i Matheus han jugat el seu primer enfrontament amb el primer equip, mentre que Riqui Puig ha debutat a la Champions i Sergiño Dest s’ha estrenat com a golejador

El FC Barcelona ha aconseguit un nou triomf a la Champions, aquest cop contra el Dinamo de Kíev. El doblet de Braithwaite i els gols de Dest i Griezmann han posat el 0-4 definitiu. Però, més enllà del triomf i els gols, el partit deixa uns noms propis que, d'una manera o una altra, han viscut una nit especial. 

Mingueza i Konrad: Dos nous debuts de la Masia

La nit de Kíev sempre quedarà en el record d’Óscar Mingueza i de Konrad de la Fuente. Els dos joves jugadores blaugrana han debutat oficialment amb el primer equip del FC Barcelona i ho han fet, ni més ni menys, que a la Lliga de Campions. Especialment important ha estat per a Mingueza, que ho ha fet de titular i ha jugat els 90 minuts. El central de 21 anys, natural de Santa Perpètua de Mogoda, s’ha mostrat segur i convincent a l’eix de la defensa. Una bona carta de presentació que, a més, ha pogut decorar amb una assistència amb el cap en el 0-2 de Braithwaite.

mini_2020-11-24 DINAMIO KIEV-BARCELONA 07

Un premi per a un noi criat al planter, 100% Barça, que va arribar al Benjamí B l’any 2007, amb 8 anys. Des de la temporada 2018/19 forma part del Barça B, sent una peça important. En aquestes últimes tres temporades, comptant l’únic partit que ha disputat aquest curs amb el filial degut a que durant moltes setmanes ha estat en dinàmica de primer equip, acumula 35 enfrontaments.

Però no ha estat l’únic futbolista del filial que ha debutat aquesta nit contra el Dinamo de Kíev. També ho ha fet Konrad de la Fuente, que ha entrat al minut 84. Ja havia jugat a la pretemporada contra el Nàstic, però després d’unes quantes convocatòries ha tingut el seu premi. Blaugrana des del 2013, quan va arribar a l’Infantil B del Barça, ha passat per totes les categories inferiors del futbol 11.

Konrad, que va debutar amb el Barça B l’1 de desembre del 2018 contra el València Mestalla, ha jugat 10 partits amb el filial, ja que fins aquesta temporada havia seguit combinant la seva trajectòria amb el Juvenil A. De fet, aquest curs, el primer com a futbolista de la plantilla del B, el nord-americà ha jugat tres dels quatre enfrontaments que ha disputat el combinat de Garcia Pimienta. L’altre era perquè estava en dinàmica de primer equip.

mini_2020-11-24 DINAMIO KIEV-BARCELONA 87

Així doncs, estan sent unes setmanes especials per al nord-americà, que va debutar amb la selecció absoluta dels Estats Units en la darrera aturada pels compromisos internacionals, contra Gales.

Primer partit de Matheus amb el Barça

Un altre dels debutats ha estat el brasiler Matheus Fernandes, futbolista que el Barça va incorporar durant el mercat d’hivern de la temporada passada i, posteriorment, el va cedir al Valladolid. Aquest dimarts, a l’Estadi Olímpic de Kíev, ha pogut jugar el seu primer partit amb la samarreta culer, quan ha entrat al minut 73 en substitució de Pedri.  

mini_2020-11-24 DINAMIO KIEV-BARCELONA 96

Estrena europea de Riqui Puig

Més noms propis. Aquest cop, el de Riqui Puig. Ja havia jugat 14 partits de Lliga –va debutar el 13 d’abril del 2019- i 2 de Copa del Rei –el seu primer partit oficial amb el primer equip data del 5 de desembre del 2018-, però encara no s’havia pogut estrenar a la Lliga de Campions. Però, aquest dimarts sí, el migcampista ha pogut jugar els seus primers minuts a Europa. Ha entrat al minut 65, en substitució de Pjanic.

mini_2020-11-24 DINAMIO KIEV-BARCELONA 92

Dest, primer gol amb el Barça

No ha estat el dia del seu debut oficial, però sí que s’ha pogut estrenar com a golejador. Sergiño Dest, després de vuit partits, ha fet la seva primera diana amb la samarreta del Barça (min 52). El nord-americà ha estat l’encarregat d’inaugurar el marcador contra el Dinamo de Kíev i de començar a obrir el camí cap al triomf i la classificació.

mini_2020-11-24 DINAMIO KIEV-BARCELONA 53

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut