Dinamo de Kíev – FC Barcelona: Els vuitens ja ens esperen! (0-4)

En una nit d’estrenes, els gols de Dest, Braithwaite (x2) i Griezmann permeten als blaugrana sumar un triomf que classifica l’equip per a la propera ronda europea

Quatre partits de la fase de grups de la Lliga de Campions... i quatre victòries! El FC Barcelona s’està mostrant implacable en aquest inici de temporada 2020/21 a la màxima competició europea i ha tornat a guanyar, aquest cop a l’Estadi Olímpic de Kíev (0-4). Els de Ronald Koeman, amb gols de Dest, Braithwaite (x2) i Griezmann, han derrotat el Dinamo de Kíev i, amb 12 punts, ja tenen assegurada una plaça als vuitens de final.

Classificació assolida quan encara falten dues jornades d’aquesta fase de grups, en un partit que el Barça ha afrontat amb un equip molt jove i que ha resultat ser també una nit d’estrenes. Amb una mitjana de 24 anys i 206 dies, no es veia a la Champions una alineació blaugrana tan jove des del 2011.

El debut de Mingueza i les titularitats de Dest (ha marcat el seu primer gol amb el Barça), Pedri, Trincao o Aleñá han participat activament en aquesta dada. També han debutat amb el Barça Matheus i Konrad, mentre que Riqui Puig ha tingut els seus primers minuts a Europa.

Els gols arriben a la represa

Malgrat les circumstàncies del partit, el control i el domini ha estat blaugrana, tot i que ha costat que arribessin les ocasions clares. De fet, el 0-0 al descans així ho ha reflectit. Coutinho ha tingut l’oportunitat més destacada en el primer temps, quan ha caçat una pilota a la frontal i ha provat un xut de primeres (min 27), però finalment ha estat Dest qui ha inaugurat el marcador.

Ja després del descans, en una bona combinació amb Pedri i Braithwaite, quan l’estatunidenc ha entrat a l’àrea com una locomotora i ha pogut fer el primer gol, la seva primera diana amb la samarreta del Barça (0-1, min 52). Acció que ha obert el duel perquè, cinc minuts després, Braithwaite ha ampliat distàncies: centrada d’Aleñá, cop de cap de Mingueza cap enrere i rematada del davanter danès des del segon pal per fer el 0-2 (min 57).

Un gol que no seria l’únic de la nit per a Braithwaite, ja que ha acabat de sentenciar el partit quan ha transformat un penal que ell mateix havia provocat (0-3, min 70).

Amb aquest resultat, Ronald Koeman ha aprofitat per fer descansar els seus homes i ha fet debutar futbolistes com Matheus i Konrad, a més de donar els primers minuts europeus a Riqui Puig. Les rotacions, però, no s’han notat i, finalment, Griezmann ha tancat el partit després d’un bon control i d’un xut creat (0-4, min 93).

El Barça, líder de grup amb tres punts més que la Juventus, ja sap que serà als vuitens de final de la Champions. Contra el Ferencváros i la pròpia Juventus sabrà si ho farà com a primer o com a segon.