El Barça-Dinamo en 10 dades

Repassem les estadístiques més destacades de la tercera victòria culer a la Lliga de Campions 2020/21

El FC Barcelona va endur-se la victòria davant el Dinamo de Kíev: 2-1. Messi, de penal, i Piqué, de cap, van ser els artífexs dels dos gols que van valdre tres nous punts. A continuació, repassem les dades i els detalls més destacats de la tercera jornada de la Champions League:

Les parades de Ter Stegen

82 dies després, l'1 blaugrana va tornar a la titularitat. I quin retorn! Recuperat de la seva lesió, el porter de Mönchengladbach va exhibir seguretat. Sis intervencions magistrals van formar el seu catàleg exitós. Una nòmina de parades salvadores que es va completar amb 18 passades sense error; no en va fallar cap. Amb els peus, Ter Stegen també va mostrar perfecció.

Els 150 partits de Messi

Cada matx que passa, el de Rosario ampliant els seus registres. Contra el Dinamo de Kíev al Camp Nou, el millor futbolista del món va reunir 150 partits en competicions UEFA: 146 a la Lliga de Campions, amb 118 gols marcats, i 4 més a la Supercopa d’Europa, on ha transformat 3 dianes.

El gol de penal més matiner

Leo Messi va transformar l'1-0 des dels onze metres al minut 4 i 53 segons. Una pena màxima que es va convertir en la més ràpida de l'astre argentí en tota la seva carrera com a blaugrana i en la més precoç del Barça en la competició de les estrelles.

La diana de Messi amb més diferència de dies

3983 dies després, el capità barcelonista va perforar la xarxa de l'equip d'Ucraïna. D'aquesta manera, és la diferència de dies entre dos gols davant un mateix equip més àmplia de l'argentí en el torneig continental. Del 9 de desembre de 2009 al 4 de novembre de 2020.

La faceta anotadora de Piqué

El central blaugrana, després d'una centrada mil·limètrica d'Ansu Fati, va establir el 2-0 amb el cap. Una diana que va suposar la 15a del central català a la màxima competició continental. Una xifra de cara a porteria que el van convertir en el segon defensa més golejador de la història de la Champions. Solament el supera Roberto Carlos, que l'avantatja d'un gol.

La imbatibilitat culer

Contra el conjunt de Mircea Lucescu, el Barça va acumular 23 partits de la fase de grups de la Champions League sense perdre: 17 victòries i 6 empats; aquest comptador d'imbatibilitat es va engegar després de la derrota per 3-1 a l'Etihad Stadium vista l'1 de novembre de 2016. A més a més, va encadenar el cinquè partit d'aquesta ronda sense conèixer l'amargor de la derrota; una data que no sortia en la palestra culer des de l'any 2017.

El tres de tres

Davant l'elenc ucraïnès, els de Koeman van apuntar-se el nou de nou. Ferencváros (5-1), Juventus (0-2) i Dinamo de Kíev (2-1) són les victòries que permeten als culers liderar en solitari el grup G. D'aquesta manera, el Barça ha començat una temporada de la Lliga de Campions amb tres victòries després dels seus tres primers partits per sisena vegada en la seva història.

El pas triomfal de Koeman

Aquest tres de tres, també va permetre al tècnic neerlandès esdevenir el quart entrenador del FC Barcelona en començar amb tres victòries en els seus tres primers partits en la competició continental.

L'equip que més xuta i que més efectivitat té en la passada

En aquestes tres primeres jornades, els blaugranes han acumulat 57 rematades; 29 entre els tres pals. Unes estadístiques que cap altre conjunt de l'actual Champions League pot igualar. Leo Messi amb 9 llançaments lidera el registre individual. Contra el Dinamo van acréixer aquestes estadístiques amb 22 rematades, 14 entre els tres pals.

Sens dubte, Ter Stegen va contribuir a elevar el FC Barcelona com a equip que ha registrat més efectivitat en les passades en l'actual Champions. Amb un 91%, els de Koeman lideren aquesta dada per sobre de Manchester City  i Juventus, amb un 89%.

Aleñá, un nou jugador utilitzat per Koeman

Davant el Dinamo, el migcampista de Mataró, que va entrar en el minut 83 i en substitució de Pedri, va sumar els seus primers minuts sota les ordres del tècnic de Zaandam.