Alabès – FC Barcelona: Acabaran entrant (1-1)

El Barça remata 25 cops però no culmina la remuntada al camp de l'Alabès

El FC Barcelona ha deixat escapar dos punts a Mendizorrotza en un partit en què ha rematat un total de 25 cops. Un gol de Griezmann a l’inici de la segona meitat semblava iniciar la remuntada blaugrana a Vitòria però la manca d’encert en els metres finals i un enorme Pacheco han impedit la victòria dels de Koeman, que ho han fet pràcticament tot bé. Jugant així, les ocasions acabaran entrant. Per pura estadística, no hi haurà moltes més nits com aquesta a Mendizorrotza.

S’avança l’Alabès

El FC Barcelona afrontava la visita a Mendizorrotza amb tres canvis respecte la victòria de tres dies enrere a Torí. Tornaven a l’onze Piqué, Sergio i Ansu Fati. I el ‘22’ blaugrana, que celebrava el seu 18è aniversari, ha estat a punt d’obrir el marcador amb una rematada clara que ha sortit desviada. Minuts més tard, qui fregaria el gol seria Messi, amb un potent xut de falta que ha tret sota pals Lejeune.

Mereixia el gol el Barça, però seria l’Alabès qui el faria. En una acció molt desafortunada entre Piqué i Neto, Luis Rioja ha estat el més llest de la classe per robar la pilota al porter i fer l’1-0. Resultat injust a la mitja part per a un Barça superior, que tampoc ha vist com s’assenyalava un més que discutible penal sobre De Jong.

Empata Griezmann

El Barça ha sortit a totes a l’inici de la represa. Ho ha fet amb tres cares noves sobre la gespa: Pjanic, Pedri i Trincão han entrat per Lenglet, Sergio i Dembélé, formació que reubicava a De Jong a la posició de central, com ja va fer contra la Juventus. El moviment ha donat els seus fruits perquè l’assetjament a l’àrea local ha estat total i l’empat s’ha produït al minut 63, mitjançant Griezmann. Un minut abans, l’Alabès s’havia quedat amb 10 per una doble amonestació de Jota Peleteiro.

Quedava aproximadament mitja hora per al final i el Barça ha continuat atacant sense fre. Ansu Fati, Messi, Pjanic, Piqué i també Dest –que ha entrat més endavant per Jordi Alba- han estat a punt de marcar i, de fet, Griezmann ho ha tornat a fer però el seu gol ha estat anul·lat per fora de joc previ de Trincão. El partit s’ha convertit en una successió de córners i rematades a porta però, entre la manca d’encert i un sensacional Pacheco, s’han acabat escapant dos punts. Lectura positiva: pocs més es perdran jugant així.