18 coses sobre Ansu Fati

18 coses sobre Ansu Fati

Repassem els 18 fets més destacats del jove davanter blaugrana el dia en què assoleix la majoria d’edat

Ansu Fati compleix aquest dissabte 18 anys. La majoria d’edat arriba per al davanter culer enmig de la seva progressió com a futbolista, en la qual ha trencat diversos rècords que revisem a continuació, a banda d’altres curiositats o fets destacats.

1. Els inicis. El de Guinea Bissau va arribar al FC Barcelona el 2012, amb 10 anys, per incorporar-se a l’Aleví A. El davanter culer havia jugat a les categories inferiors del Sevilla, després de formar-se inicialment al poble sevillà d’Herrera.

2. Un lluitador. Ansu Fati va patir una fractura de la tíbia i el peroné de la cama dreta el 13 de desembre del 2015 en un Barça-Espanyol de categoria Infantil. 10 mesos després tornava als terrenys de joc deixant mostra de la seva qualitat i constància.

3. Actiu a les xarxes socials. El davanter blaugrana es mostra proper als aficionats, mostrant el seu dia a dia, en el qual les xarxes socials, els videojocs i el futbol ocupen gran part del seu temps lliure.

4. El segon debutant més jove amb el Barça a la Lliga. El 25 d’agost del 2019 Ansu Fati, amb 16 anys, 9 mesos i 25 dies i com jugador del Juvenil A, debutava oficialment amb el primer equip en el minut 77 i en substitució de Carles Pérez. Només el supera Vicente Martínez, qui va debutar amb 16 anys, 9 mesos i 7 dies.

5. El més jove en marcar amb el Barça a la Lliga. Va ser en un Osasuna-Barça el 31 d’agost del 2019. Ansu Fati va marcar amb 16 anys i 304 dies en un duel que va acabar 2-2.

6. El més jove en ser titular i golejador al Camp Nou. El seu primer partit com a titular al Camp Nou, i en el qual va veure porteria, va ser en el Barça-València del curs 2019/20. Un partit que acabaria amb triomf culer per 5-2, amb un gol d’Ansu Fati amb 16 anys i 318 dies. En aquell partit també va convertir-se en el més jove en marcar i assistir a la Lliga.

7. El més jove en debutar i marcar a la Champions amb el Barça. El 17 de setembre del 2019 el davanter blaugrana es va convertir, amb 16 anys i 321 dies, en el futbolista més jove del Barça en jugar a la Champions. I va fer-ho en un escenari de nivell com el Signal Iduna Park, contra el Dortmund. El seu primer gol en aquesta competició va ser contra l’Inter a San Siro (1-2), amb 17 anys i 40 dies.

8. El segon debutant més jove amb la sub-21 espanyola. En el partit classificatori per a l’Eurocopa sub-21 entre la selecció Espanyola i Montenegro, Ansu Fati va entrar al terreny de joc en els darrers 10 minuts. La primera posició l’ocupa l’exblaugrana Bojan Krkic.

9. El doblet més precoç de la Lliga. En el Barça-Llevant del curs 2019/20 el davanter culer va marcar dues dianes i va superar Juanmi, qui ho havia assolit amb el Màlaga. Anteriorment un altre culer, Bojan Krkic tenia el rècord.

10. El segon debutant més jove amb la selecció absoluta. El 3 de setembre del 2020 Ansu Fati va saltar a la segona meitat de l’Alemanya-Espanya, corresponent a la jornada 1 de la Nations League. Qui ostenta el rècord és el futbolista basc Zubieta.

11. El golejador més jove amb la selecció espanyola absoluta. Ansu Fati es va convertir en el golejador més jove amb la selecció espanyola absoluta després del gol marcat contra Ucraïna. Amb 17 anys i 311 dies el davanter culer va superar Errazquin.

12. El salt al primer equip. Aquest curs 2020/21 Ansu Fati s’ha convertit en jugador del primer equip. Sense cap dubte, el somni de tots els jugadors de La Masia, que com ell, treballen diàriament per arribar a jugar al Camp Nou.

13. Nominat al Golden Boy. Ansu Fati forma part de la llista de 20 finalistes al premi que designa el millor futbolista jove de màxim 20 anys d’edat.

14. Jugador més jove en marcar dos gols a la Champions. Entre el gol contra l’Inter de Milà la temporada 2019/20 i el marcat contra el Ferencváros aquest curs el davanter culer és el més jove en assolir aquesta xifra a la Champions.

15. Els dorsals. Ansu Fati ha lluit el 31 i el 22, l’actual, quan ha jugat amb el primer equip. Però també ha defensat altres dorsals com l’11, el 15, el 17 o el 18 entre el Barça i la selecció espanyola.

Ansu Fati gol

16. Primera dupla menor d’edat en marcar en un mateix partit, juntament amb Pedri. Contra el Ferencváros Ansu Fati va compartir un rècord amb Pedri. I és que per primera vegada a la història de la Champions dos menors d’edat marcaven en un duel a la màxima competició continental.

17. Menor d’edat més golejador en la història de la Lliga. Amb el seu gol contra el Reial Madrid, Ansu Fati va igualar el rècord d’11 dianes de Pombo fa gairebé un segle.

18. Els germans d’Ansu Fati, amb vincles blaugranes. Els seus germans Braima Fati i Miguel han estat a les categories inferiors i a la Barça Escola respectivament.

Ansu Fati 39-min
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut