La prèvia del Barça-Madrid: Un Clàssic imperdible

La prèvia del Barça-Madrid: Un Clàssic imperdible

(16 hores, Movistar Partidazo) Un Camp Nou buit presenciarà l'estrena de Koeman en la banqueta dels duels entre blaugranes i blancs

Mai fa falta remarcar la importància d'un Clàssic. Un Barça-Madrid quasi mai necessita que s'anunciï als quatre vents, perquè tothom en coneix la seva condició d'imperdible. Aquesta temporada 2020/21, la jornada 7 de la Lliga brindarà el primer duel entre blaugranes i blancs del curs. El primer partit de Koeman a la banqueta culer. El primer partit entre barcelonistes i madridistes sense públic a les grades. Però l'enèsim Barça-Madrid que focalitza l’atenció de tot el món (16 hores, Movistar Partidazo).

L'etern rival

Entrenador: Zinedine Zidane. L'exmigcampista no va coincidir als terrenys de joc amb Ronald Koeman. A més, tampoc s'han batut per a la victòria des de les banquetes. Així doncs, l'historial d'enfrontaments entre ambdós tècnics s'obrirà en aquest Clàssic 2020/21. 

El màxim golejador: Vinicius amb tres gols en totes les competicions, dos en Lliga i un en Champions, és el futbolista de la plantilla blanca que més ha vist porta en els sis partits inicials que acumula el Madrid. 

Classificació: Amb un partit menys de Lliga, ocupa la tercera posició. Les deu unitats que reflecteix el seu caseller són gràcies a tres triomfs, un empat i una derrota. 

Com arriba?: Més enllà de la darrera ensopegada en el torneig regular davant el Cadis, els madrilenys també van perdre en l'estrena a la Champions el passat dimecres 21 d'octubre davant el Xakhtar Donetsk per 2-3.  

La convocatòria: El tècnic francès ha facilitat la següent llista de 20 jugadors: Courtois, Lunin, Luis López, Militão, Sergio Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Mendy, Kroos, Modrić, Casemiro, Valverde, Isco, Benzema, Asensio, Lucas Vázquez, Jović, Vinicius i Rodrygo.

Objectiu: el triomf

La victòria és l'objecte més preuat en els Barça-Madrid. De fet, guanyar el partit és més que un triomf. Perquè aporta nous capítols i estadístiques d'èxits a les memòries del Clàssic. Un combat sempitern, inaugurat l'any 1902, que, de moment, ha registrat 96 victòries blanques i 96 blaugranes. Màxima igualtat. I si només es comptabilitzen els matxs de la Lliga, el Reial Madrid avantatja el Barça amb un triomf. Fins ara s'han disputat 180 Clàssics lliguers amb un balanç de 73 victòries madridistes i 72 barcelonistes, i 35 empats. 

Un partit que assegura espectacle en forma de gols

Rar va ser el 0-0 de la passada campanya al Camp Nou. Perquè els darrers 10 Clàssics han registrat una mitjana de 2,7 gols per partit. I, evidentment, quan apareix la paraula gol, el nom de Messi entra amb força. L'astre argentí, amb 26 dianes, és el màxim artiller de la història dels Barça-Madrid. Un enfrontament que també ha escrit gols de Ronald Koeman, un total de cinc. Ara bé, el tècnic barcelonista debutarà aquest dissabte com a entrenador als Clàssics. 

Aquest curs 2020/21, la diana també va associada al nom d'Ansu Fati. El jugador format a La Masia, que partit rere partit escriu un nou rècord de precocitat, és el màxim artiller amb quatre festivitats; 3 en Lliga i una en Champions. A més, el 22 barcelonista ja sap que és perforar la xarxa blanca en categories inferiors

La primera convocatòria de Koeman per a un Barça-Madrid 

El tècnic blaugrana, que va viure el primer Clàssic com a futbolista el 7 d'octubre de 1989, ha decidit convocar els següents futbolistes: Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Ansu Fati, Junior, Iñaki Peña i Arnau Tenas. Es perden el partit per lesió Ter Stegen, Matheus i Umtiti. 

Esperem un Reial Madrid més compacte

Ronald Koeman
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut