Les 10 dades que cal saber abans del Clàssic

Les 10 dades que cal saber abans del Clàssic

Consulta les estadístiques més destacades del primer Barça-Madrid del curs 2020/21

No és un partit qualsevol. És el Clàssic. Aquest dissabte 24 d'octubre (16 hores), el Camp Nou presenciarà el primer Barça-Madrid de la temporada 2020/21. Un enfrontament que sempre guarda aspectes estadístics interessants. A continuació, i per endinsar-nos plenament en la realitat del Clàssic, repassem 10 dades que cal saber d'aquest duel entre blaugranes i blancs.

14: Els Clàssics de Koeman com a jugador

El 7 d'octubre de 1989, el defensa holandès firmava la seva primera aparició en un Barça-Madrid i deixava petjada en l'electrònic final. Perquè, en el seu primer Clàssic com a jugador, Koeman va transformar, de manera impecable, dos penals. Un doblet que obriria el compte anotador del de Zaandam, que en els 14 partits de blaugrana davant els blancs sumaria un total de cinc gols

Sis victòries, tres empats i cinc derrotes va ser el balanç de l'actual tècnic barcelonista en els Clàssics. Ressaltar el triomf en la final de la Copa del Rei de 1990 o el 5-0 del curs 1993/94 a l'Estadi. 

5: Els entrenadors holandesos culers en els Barça-Madrid 

Rinus Michels, Johan Cruyff, Louis van Gaal, Frank Rijkaard i, ara, Ronald Koeman són els cinc tècnics dels Països Baixos que han defensat els interessos barcelonistes en els Clàssics. Només, Van Gaal va debutar amb triomf davant el conjunt madridista. Veurem com serà la inauguració de la llegenda de Wembley en la banqueta dels Clàssics. 

0: Els duels entre Koeman i Zidane

Ni com a jugadors ni com a entrenadors. Aquest dissabte 24 d'octubre, el Camp Nou serà el testimoni del primer partit que enfrontarà a Koeman contra Zidane. 

8: Els possibles debutants culers en un Clàssic

Neto, Dest, Araujo, Junior Firpo, PjanićRiqui Puig, Pedri i Trincão podrien escriure per primera vegada el seu nom en els Clàssics. Cap d'aquests 8 futbolistes blaugranes ha jugat un Barça-Madrid. Ara bé, destacar que Neto, Junior Firpo i Pjanić ja saben que és jugar contra el conjunt blanc. A més, el migcampista bosnià li ha marcat un gol; va ser en la Champions 2009/10, amb l'elàstica de l'OL. 

26: Els gols de Messi al Madrid 

L'estratosfèric jugador argentí és el màxim realitzador en la història dels Clàssics. 26 dianes porten el seu segell. El perseguidor més proper del 10 blaugrana és Alfredo di Stéfano, que es va apuntar 18 dianes davant el conjunt culer. 

Messi, marcant l'1-1 contra el Madrid. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

399: Les dianes del Barça al Madrid

El FC Barcelona es troba a una celebració d'assolir la xifra rodona dels 400. Comptabilitzant totes les competicions, els barcelonistes acumulen 399 gols en els Clàssics. 

0: Els Barça-Madrid sense públic 

La crisi del coronavirus també influenciarà en les memòries del partit entre barcelonistes i madridistes. Perquè l'impediment d'encabir públic a les grades del Camp Nou, registrarà el primer Clàssic que es disputarà sense la calor de la grada.

4: Els gols d'Ansu Fati aquest curs

El jove futbolista de La Masia, que encadena rècord rere rècord, ha esdevingut el màxim anotador barcelonista en aquests primers compassos de temporada. Tres gols en Lliga i un en Champions és la seva carta de presentació per al Barça-Madrid. 

A més a més, el 22 barcelonista apareixerà en el Clàssic d'aquesta jornada 7 com el màxim artiller de les dues plantilles. Vinicius, amb dues dianes, és qui n'acumula més en competició regular per a la plantilla de Zinedine Zidane. 

96: Les victòries culers davant el Madrid 

Abans del Clàssic de Lliga d'aquest dissabte 24 d'octubre, el còmput de triomfs dels blaugranes davant els blancs és de 96. Destacar que, el balanç dels Clàssics està empatat, perquè el Madrid també acumula 96.  

2: Els Clàssics sense veure un gol blaugrana 

En els dos duels lliguers del curs passat, el Barça no va poder perforar la xarxa blanca. Només una vegada en tota la història de la competició, el conjunt blaugrana s'ha quedat sense marcar en tres enfrontaments seguits davant el Reial Madrid; va ser entre març de 1957 i febrer de 1958. 

El dissabte 24 d'octubre, de ben segur, que aquestes 10 estadístiques s'actualitzaran. Perquè cada Clàssic deixa registres per a la història. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut