Una mirada enrere: el primer Clàssic de Koeman com a jugador

Una mirada enrere: el primer Clàssic de Koeman com a jugador

El 7 d'octubre de 1989, el defensa holandès firmava la seva primera aparició en un Barça-Madrid i deixava petjada en l'electrònic final

Una mirada al passat. Un repàs al primer Clàssic de Ronald Koeman, que aquest dissabte 24 d'octubre debutarà en la banqueta culer davant el Reial Madrid, com a futbolista blaugrana.

El dissabte 7 d'octubre de 1989, l'actual entrenador barcelonista s'apuntava la primera presència en un Barça-Madrid.

L'elenc barcelonista entrenat per Johan Cruyff es presentava al Camp Nou amb els dubtes generats per les tres derrotes en els primers cinc partits de Lliga. Uns moments de dificultat que creixerien amb el 0-1 madridista al minut 7. Un resultat desfavorable per un penal comès per Koeman sobre Butragueño. Però un coliseu culer ple de gom a gom empenyeria la reacció local, tancada amb dos gols del defensa central neerlandès. 

Dos llançaments de penal impecables

Des del minut 10 d'aquell Clàssic de la jornada 6 de la Lliga 1989/90, l'electrònic projectava un empat a 1. Un resultat que no corresponia amb l'ambició dels homes de Cruyff per assolir el triomf. 

Koeman, a les acaballes del matx, va transformar, per fi, les aproximacions barcelonistes a la porteria de Buyo. Un porter que va sofrir fins a tres ocasions la perfecció del defensa de Zaandam des dels 11 metres. Ara bé, només dos van ser vàlids. Al 74, l'holandès signava el seu primer gol en un Clàssic i al 89, el segon. Una segona celebració que arribaria amb suspens, ja que Koeman va haver de repetir la pena màxima per la internada de diferents jugadors a l'àrea. 

Aquestes dues dianes del futbolista dels Països Baixos materialitzarien el triomf culer davant el Reial Madrid per 3-1. A més, servirien per obrir el seu caseller anotador davant l'equip blanc. Un elenc que sofriria tres gols més de Koeman en la seva etapa com a jugador blaugrana. 

Aquesta va ser la contribució anotadora de Ronald Koeman en els seus duels contra el Madrid. Ara, com a tècnic culer, obre una nova finestra. La seva aportació es veurà des de la banqueta. I aquest dissabte 24 d'octubre (16 hores), també al Camp Nou, subscriurà la seva primera aparició com a entrenador blaugrana en un Clàssic. Una inauguració que evoca records plàcids del seu primer Barça-Madrid com a jugador blaugrana.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut