Barça – Ferencváros: S’aixeca el teló de la Champions!

Barça – Ferencváros: S’aixeca el teló de la Champions!

(21 hores, Movistar Liga de Campeones) El Camp Nou serà l'escenari del debut dels de Ronald Koeman en una nova edició de la màxima competició europea

Més tard del que és habitual per culpa del coronavirus però, ara sí, torna la Lliga de Campions! I el FC Barcelona debutarà al Camp Nou, contra el Ferencváros (21 hores), en un partit que aixecarà el teló d’una nova edició per als blaugrana.

Els homes de Ronald Koeman, tot i que encara no podran jugar amb el caliu del públic de l’Estadi, volen començar amb bon peu aquesta temporada a la màxima competició europea. Els tres punts davant el conjunt hongarès, en un enfrontament inèdit, resulten importants per afrontar aquesta fase de grups, que també portarà el Barça a jugar contra la Juventus i el Dinamo de Kíev.

El primer Barça – Ferencváros a Europa

El sorteig va voler que el primer rival europeu que trepitges el Camp Nou fos el Ferencváros, que no havia participat a la Champions des de la temporada 1995/96, ara fa 25 anys.

L’equip hongarès, que està entrenat pel llegendari Serhiy Rebrov, ha superat les quatre rondes de la fase classificatòria, contra el Djurgarden, el Celtic de Glasgow, el Dinamo de Zagreb i el Molde FK. Una característica única entre els 32 equips que començaran aquesta Champions.

Aquest Barça – Ferencváros, a més, és història, perquè mai abans catalans i hongaresos havien jugat un partit oficial. Sí que ho havien fet en sis amistosos, però l’últim data del 19 de juny del 1977.

Dues xifres per volen seguir creixent

A banda de pels tres punts, el Barça vol la victòria per continuar fent més grans els seus números a casa. Els blaugrana no han perdut cap partit de la fase de grups dels últims 31 que s’han jugat al Camp Nou, amb 27 victòries i 4 empats. L’última derrota és de l’octubre de 2009, contra el Rubin Kazan (1-2)

I qui també vol seguir augmentant els seus registres és Leo Messi. L’argentí suma 35 víctimes diferents a Europa i, per tant, davant el Ferencváros té possibilitats de sumar una víctima més. Si no, el proper 2 de desembre, en el partit de la segona volta, tindrà una nova oportunitat

"Ja tenim moltes ganes de començar"

En la prèvia del partit, tant Ronald Koeman com Neto van explicar que l’equip es troba bé i amb "ganes de tenir un bon debut". Malgrat tot, tots dos van reconèixer que el Ferencváros no ho posarà fàcil. "Haurem d'estar concentrats per desplegar el nostre joc, perquè ens visita un equip fort que té gent a l'atac que ens pot complicar la vida", va expressar el tècnic holandès.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut