Ansu Fati, l''MVP' del debut a la Lliga 20/21

El jove davanter blaugrana ha fet els dos primers gols del Barça i ha forçat un penal en el primer partit oficial de la temporada

Ansu Fati ha començat la temporada oficial 20/21 amb l’olfacte golejador intacte. El jove davanter blaugrana, que ha estrenat el seu nou dorsal 22 com a membre de ple dret del primer equip, ha estat una peça clau en la victòria del FC Barcelona davant el Vila-real (4-0).

De fet, no es podria haver estrenat millor en aquesta Lliga, perquè en 20 minuts ja havia aconseguit un doblet, amb els gols que ha fet al minut 15 i al 19. Instants més tard, ha provocat el penal que Messi s’ha encarregat de transformar en el 3-0 (min 34). Precisament, quan ha acabat el partit, el jove de La Masia ha tingut paraules cap al 10 barcelonista: "Messi m'ajuda molt, no només en el camp també en els entrenaments", ha declarat als micròfons de Movistar LaLiga.

També, als micròfons de Barça TV, l'hispano-bissauguineà ha declarat que "afronto cada oportunitat amb la màxima il·lusió possible". "Els gols et donen molta confiança i t'impulsen", ha afegit l'autor del doblet davant el 'submarí groguet'. Més enllà de la seva valoració personal, Ansu Fati també ha tingut paraules per al debut del Barça a la Lliga: "aquest és el camí que hem de seguir".

Primer golejador oficial de la temporada

Ansu Fati, així, s’ha convertit en el primer golejador blaugrana de la Lliga 20/21 i agafa el relleu de Griezmann (19/20) i Messi (18/19).

Amb aquesta primera diana, la que ha fet al minut 15, el davanter s’ha convertit en el sisè futbolista de la història que marca el primer gol del seu equip en una edició de la Lliga abans de complir 18 anys. Prat (Espanyol 1928-29), Pombo (Racing 1933-34), Asensi (Elx 1967-68), Miguel (Atlètic de Madrid 1984-85) i Fabrice (Màlaga 2012-13) van ser els altres.

El debut de Pedri, més joventut per al Barça

També ha viscut una nit especial l’altre jugador del primer equip del Barça nascut el 2002. Pedro González ‘Pedri’ ha complert el somni que tenia des de petit i ha jugat els seus primers minuts oficials amb la samarreta del Barça al Camp Nou. El jove migcampista ha substituït Coutinho al 69.

Debuts de Trincao i Pjanic

Dos dels altres fitxatges d’aquest estiu, Francisco Trincao i Miralem Pjanic, també han gaudit dels seus primers minuts. Trincao ha substituït Griezmann, mentre que Pjanic a Sergio. Tots dos futbolistes han entrat al minut 79.