Cinc detalls que ens deixa el triomf contra el Girona

Els homes de Ronald Koeman han superat amb claredat els gironins en el segon partit de la pretemporada barcelonista

Segon partit de pretemporada i segona victòria. El conjunt culer ha superat amb autoritat al Girona per 3-1 a l'Estadi Johan Cruyff, en el que ha estat el segon test de l'era Koeman. Coutinho i Leo Messi, amb un doblet, han estat els golejadors barcelonistes, que han deixat grans sensacions sobre la gespa. A continuació, repassem els detalls més destacats del triomf:

Més d'una hora de joc per l'11 titular

Un dels principals canvis de Koeman respecte al primer amistós ha estat la repartició de minuts. Davant el Nàstic, Koeman va fer dos equips totalment diferents a cada part, donant 45 minuts a cadascun dels 22 futbolistes que va utilitzar. En canvi, davant el Girona, Koeman ha utilitzat a un total de 20 jugadors però de manera diferent: l'onze titular ha disputat 62 minuts i els nou futbolistes restants, han jugat la darrera mitja hora de partit. Només Neto i Araujo han jugat els 90 minuts.

Messi es retroba amb el gol

Amb el doblet davant el Girona, el davanter argentí torna a veure porteria després de més d'un mes. La seva última diana va ser el passat 8 d'agost davant el Nàpols, on els culers van vèncer per 3-1 al Camp Nou. Aquest cop, Messi ha anotat dos gols, un a cada porteria i un amb cada cama, amb dos bons llançaments des de fora l'àrea.

Coutinho continua inspirat

El brasiler, que ja va marcar de penal en el triomf davant el Nàstic, ha tornat a veure porteria davant el Girona i suma dos gols en dos partits des del seu retorn. Aquest cop ha estat titular i ha disputat 62 minuts, oferint grans accions de qualitat des de la banda esquerra i creant molt perill cap a la porteria rival. El gol ha arribat després d'una gran combinació entre els quatre homes d'atac: Griezmann, Messi, Trincao i Coutinho, que ha anotat a porta buida després d'una passada de la mort del portuguès.

Bon paper dels joves

Tant els nous fitxatges (Trincao i Pedri) com els joves talents de la Masia (Riqui Puig, Araujo i Konrad) han tornat a mostrar un gran nivell sobre la gespa. Araujo ha disputat els 90 minuts i ha estat molt segur en defensa, amb accions defensives de molt mèrit. Trincao també ha estat titular i ha donat la primera assistència de gol del partit, i a més ha creat molt perill des de la banda dreta. Quant a Riqui, Pedri i Konrad, tots tres han entrat a la segona meitat, on Riqui ha estat molt actiu al mig del camp, Pedri ha disposat de diverses ocasions de gol i Konrad ha generat molt perill des de la banda esquerra, encarant amb èxit en l'u contra u.

L'esquema de Koeman

De nou, el tècnic holandès ha utilitzat el 4-2-3-1 que ja va provar en el triomf amb el Nàstic, amb un doble pivot format aquest cop per De Jong i Sergio. A més, el paper de la línia de tres mitjapuntes ha tornat a ser clau, amb molta mobilitat entre ells, amb canvis de posició i combinacions de molta qualitat. A poc a poc, els jugadors s'estan adaptant al nou dibuix.