Prèvia – Un Clàssic mundial

Prèvia – Un Clàssic mundial

(Movistar LaLiga, 20.00h) El Camp Nou acull el primer enfrontament de la temporada entre Barça i Reial Madrid en un autèntic partidàs entre els dos equips capdavanters de la classificació a la Lliga

Arriba el partit més esperat de l’any. El Clàssic entre el FC Barcelona i el Reial Madrid és el partit més seguit arreu del món, un duel entre dos dels millors equips del planeta i plagat d’estrelles i cracs mundials. Els dos conjunts se citen el proper dimecres 18 de desembre (Movistar LaLiga, 20.00 hores) al Camp Nou per disputar la 10a jornada de la Lliga, en un duel que va ser ajornat al mes d’octubre passat.

El matx, però, no pot arribar més igualat. Tant el Barça com el Madrid lideren la classificació de la Lliga amb 35 punts cadascun, però amb els barcelonistes per damunt a causa de la diferència de gols (+23 a +21). Així doncs, si un dels dos equips aconsegueix emportar-se els tres punts del Clàssic, liderarà en solitari la classificació de la Lliga.

El rival

Entrenador: Zinedine Zidane
Màxim golejador: Karim Benzema - 16 gols (12 Lliga i 4 Champions)
Posició a la Lliga: 2n (35 punts)
Balanç a la Lliga: 10V-5E-1D

El conjunt blanc arriba després d’empatar a Mestalla en la darrera jornada (1-1), però amb una ratxa de 5 victòries i dos empats en les darreres set jornades de Lliga. Zidane no podrà comptar en aquest duel amb els lesionats Eden Hazard, Marcelo, Marco Asensio, James Rodríguez i Lucas Vázquez, mentre que no té cap jugador sancionat.

Precedents

Reial Madrid 0-1 FC Barcelona
Lliga 2018/19 – Santiago Bernabéu

Reial Madrid 0-3 FC Barcelona
Copa del Rei 2018/19 – Santiago Bernabéu

FC Barcelona 1-1 Reial Madrid
Copa del 2018/19 – Camp Nou

FC Barcelona 5-1 Reial Madrid
Lliga 2018/19 – Camp Nou

FC Barcelona 2-2 Reial Madrid
Lliga 2017/18 – Camp Nou

Reial Madrid 0-3 FC Barcelona
Lliga 2017/18 – Santiago Bernabéu

En els últims sis enfrontaments, el conjunt blaugrana no ha perdut cap duel directe contra els blancs (4 victòries i dos empats) i de fet, Valverde no ha perdut cap dels quatre Clàssics de Lliga que ha dirigit (tres victòries i un empat). De fet, l’últim Clàssic de Lliga al Camp Nou va acabar amb un contundent triomf barcelonista (5-1) amb un hat-trick de Suárez, i per trobar l’última victòria blanca en un Clàssic lliguer, ens hem de remuntar fins al curs 2015/16.

Les curiositats del Clàssic

-Barça i Madrid estan empatats en victòries als Clàssics a la Lliga (72-72) i si algun dels dos aconsegueix guanyar dimecres, lideraria en solitari el cara a cara.

-El Barça està a un gol d’arribar als 400 a la història dels Clàssics (actualment està a 399-403).

-Leo Messi ha marcat 26 gols a la història dels Clàssics, més que tots els jugadors actuals de la plantilla del Reial Madrid junts (24).

-A més, l’argentí està a un partit d’igualar Xavi Hernández com el jugador culer amb més Clàssics de la història (actualment 41-42).

Les convocatòries

Per a aquest partidàs, Ernesto Valverde ha convocat Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Aleñá, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, C. Pérez i Ansu Fati. Són baixa per lesió Arthur i O. Dembélé, mentre que Todibo, M. Wague i Junior ho són per decisió tècnica.

D’altra banda, Zidane ha decidit convocar un total de 19 jugadors: Courtois, Areola, Altube, Carvajal, Militão, Ramos, Varane, Nacho, Mendy, Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, Isco, Benzema, Bale, Jovic, Vinicius Jr. i Rodrygo. Queden fora per decisió tècnica Odriozola, Brahim i Mariano. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut