Celta - Barça: El campió encara pot augmentar els registres

Celta - Barça: El campió encara pot augmentar els registres

Els blaugrana visiten Balaídos, un camp on no han guanyat en les tres darreres visites

El campió de Lliga encara pot eixamplar els seus registres. Després de l’adrenalina del 3-0 a la Champions contra el Liverpool, els de Valverde voldran estendre a Balaídos la superioritat que han exhibit a quasi tots els estadis de Primera.

El Celta - Barça (dissabte, 20.45 h) de la jornada 36, una després que els blaugrana aixequessin el títol al Camp Nou, encara té al·licients. Perquè si el vencedor de la competició està definit, encara no es coneixen els que perdran la categoria; el Celta és un dels molts equips que ho vol evitar quan se senten els darrers respirs de la Lliga 2018/19.

Una nova victòria a domicili en un estadi complicat

Aquesta temporada el FC Barcelona només ha perdut un partit com a visitant (2-1 a Butarque): 11 victòries i cinc empats. Des d’aquella remota derrota els de Valverde han encadenat 14 jornades seguides sense perdre en estadi forà. A Balaídos, un territori inexpugnable a la victòria culer des de fa tres cursos, els barcelonistes voldran donar continuïtat a aquesta ratxa d’imbatibilitat amb un altre triomf. El campió de Lliga vol defensar i refermar la condició de millor visitant de la competició regular 2018/19.

Una jornada més amb la porteria a zero com a visitant

El Barça, juntament amb el Vila-real, és l’elenc que més vegades ha deixat la porteria a zero com a forà en aquesta Lliga: un total de vuit. La fiabilitat defensiva i la fermesa sota els pals també s’ha exhibit lluny del Camp Nou. Balaídos és el proper repte per no encaixar gol una jornada més. Així doncs, el Celta se sumaria al Valladolid, l'Espanyol, el Llevant, el Girona, l'Athletic, el Reial Madrid, l'Osca i l'Alabès com a equips que no han pogut perforar la xarxa d’un Barça visitant.

El Celta, un rival que es vol allunyar de la part baixa

-Balanç dels celtistes a la Lliga: encadenen tres partits sense perdre (una victòria i un empat). A més, s’han endut els tres punts en els darrers tres matxs que han disputat com a locals (Vila-real, Reial Societat i Girona).

-Posició a la taula: 15è amb 37 punts. Ara bé, només dos punts el separen del Valladolid, el primer equip que marca el descens de categoria.

-Màxim golejador: Iago Aspas amb 16 gols. Els seus registres anotadors contra el Barça són cinc dianes, quatre d'aquestes a Balaídos, en deu partits. Val a dir, però, que el davanter de Moaña, un constant mal de cap per a les defenses rivals, arriba minvat a l’enfrontament contra el Barça: en la darrera jornada contra el Leganés va fer-se un esquinç a l'espatlla dreta.

La convocatòria de Valverde

Per a aquest matx, i amb la mirada posada en l'important duel del proper dimarts a Anfield, el tècnic blaugrana ha decidit convocar els futbolistes següents : Cillessen, Iñaki Peña, N. Semedo, Todibo, Coutinho, Arthur, O. Dembélé, Malcom, Lenglet, Murillo, Prince, Aleñá, Vidal, Umtiti, Vermaelen, Riqui Puig, Collado i Wague. Queden fora de la convocatòria per sanció I. Rakitic i Sergio; per decisió tècnica Ter Stegen, Piqué, Suárez, Messi, Jordi Alba i S. Roberto, i per lesió Rafinha.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut