Alexia Putellas segueix conquerint Europa

Alexia Putellas segueix conquerint Europa

El bon paper del Femení i el talent de la capitana fan que es converteixi en la primera jugadora de la història que guanya dos anys consecutius el premi que atorga la UEFA

Alexia Putellas continua col·leccionant premis. Als seus 28 anys, la futbolista de Mollet del Vallès segueix deixant la seva petjada al futbol mundial i, aquesta vegada, la UEFA l’ha reconegut com la millor jugadora de la passada temporada a Europa per segona temporada consecutiva. Mai abans una mateixa jugadora havia repetit premi. "Estic molt contenta de rebre aquest premi per segona vegada consecutiva", ha declarat una somrient Alexia amb el trofeu.

"Estic desitjant tornar a jugar"

Alexia, que es troba recuperant-se de la lesió que va patir al seu genoll i tal com ha expressat aquest premi li donarà força, va ser la passada temporada una peça clau de l'equip de Jonatan Giráldez que es va alçar com a campió de la Lliga, la Copa de la Reina i la Supercopa d'Espanya, a més de quedar-se a les portes de la Champions caient a la gran final. Preguntada per quin moment es queda, la blaugrana ha estat clara: "Amb els dos partits de Champions al Camp Nou, perquè vaig complir un somni que tots els culers i, ara també, totes les culers poden complir". 

 

A més, l'estrella culer va ser la màxima anotadora de l'equip amb 18 gols al campionat lliguer i amb 11 gols a la Champions League, competició en la qual també va ser designada MVP i màxima anotadora del torneig. Tot això en un any on la vallesana també ha estat condecorada per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi.

La futbolista culer ha assistit al Centre de Congressos Haliç d'Istanbul, on la UEFA ha dut a terme l'entrega d'aquest premi. L'actual Pilota d'Or i guanyadora del premi FIFA The Best ha revalidat el guardó de la UEFA superant a les votacions a l'anglesa Beth Mead (Arsenal) i l'alemanya Lena Oberdorf (Wolfsburg), que han completat el podi de jugadores nominades a millor futbolista del continent el passat curs. "Vull agrair a les meves companyes, al cos tècnic ia la gent del Club perquè m'ajuden a continuar creixent ia aprendre", ha afegit la guardonada.

 

D’aquesta manera, Alexia Putellas repeteix com a guanyadora d’aquest guardó, una fita que no havia aconseguit ningú abans. I només una altra jugadora havia guanyat aquest premi dos cops: va ser la noruega Pernille Harder (2017/18 i 2019/20). Amb aquest premi especial a les seves mans, l'11 ha repetit el seu desig de tornar als terrenys de joc. "M'estic recuperant dia a dia per tornar a fer el que més m'agrada: jugar", ha sentenciat.

Cinquè premi en clau blaugrana

El premi del jugador de l'any de la UEFA s'entrega des del 2011 al futbol masculí i, des del 2013, també al femení. Des de llavors, aquesta és la cinquena vegada que un futbolista culer és condecorat amb aquest honor. Messi el 2011 i el 2015, Iniesta el 2012 i els dos premis consecutius d'Alexia, el 2021 i el 2022, formen part de la gran col·lecció de l'entitat, l'única del món que pot presumir d'haver celebrat premis tant en categoria masculina com femenina.

A més, amb aquests cinc guardons, el Club es posiciona com l'equip que més vegades ha comptat amb guanyadors d'aquest premi entre les seves files.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut