Quique Setién (2020)

Quique Setién (2020)

El tercer tècnic càntabre de la història del Club aterrava al Barça havent-se fet un nom gràcies a l’estil de joc desenvolupat per tots els seus equips previs

Quique Setién (27 de setembre del 1958, Santander) va ser presentat com a nou tècnic del FC Barcelona el 14 de gener del 2020, agafant el relleu d’Ernesto Valverde, qui havia estat l’entrenador culer les últimes dues temporades i mitja.

El tercer tècnic càntabre de la història del Club -després d’Enrique Orizaola i Laureano Ruiz- arribava al Barça després d’haver dirigit al Racing de Santander, el Poli Ejido, el Logronyès, el Lugo, el Las Palmas i el Betis, el seu darrer equip a les banquetes abans de la del Camp Nou i a qui va classificar per a l’Europa League la temporada 2017/18. 

Tot i no tenir cap títol al seu palmarès, Quique Setién aterrava al Barça havent-se fet un nom gràcies a l’estil de joc desenvolupat per tots els seus equips previs. En tots ells Setién va apostar per un futbol de possessió i marcadament ofensiu, característiques pràcticament idèntiques a les de l’ADN Barça. De fet, Quique Setién havia reconegut sovint –abans de fitxar pel Barça- la seva admiració per Johan Cruyff i la filosofia de joc blaugrana.

A la banqueta culer s’hi està set mesos. Des del 13 de gener, dia que s’anuncia la seva arribada, al 17 d’agost. Durant aquest lapse de temps, el tècnic càntabre dirigeix l’equip blaugrana en 25 partits: 19 de Lliga, tres de Champions i tres de Copa. I el balanç de resultats que registra és de 16 victòries, quatre empats i cinc derrotes.

COM A JUGADOR...

Quique Setién és recordat com un migcampista habilidós, que va completar bona part de la seva trajectòria al Racing de Santander (1977-85 i 1992-96), l’equip on es va formar i on va desenvolupar els primers anys de carrera futbolística. A banda, va jugar també a l’Atlètic de Madrid de Luis Aragonés (1985-88) i al Logronyès (1988-92), abans de tornar al Racing de Santander, pas previ al seu fitxatge pel Llevant, el seu últim equip.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut