Luis Aragonés (1987-88)

Luis Aragonés (1987-88)

Aquest rodamón del futbol espanyol, més conegut com el Sabio de Hortaleza, va entrenar diferents equips de la geografia espanyola

Va néixer a Hortaleza (Madrid) el 28 de juny del 1938. Aragonés va ser el tècnic que més partits va dirigir a la Primera Divisió del futbol espanyol. La temporada 1974/75 va començar la seva etapa com a entrenador al mateix equip on s’havia fet gran com a futbolista, l’Atlètic de Madrid.

Va arribar a la disciplina del FC Barcelona a principis de la temporada 1987/88 com a substitut de l’anglès Terry Venables, i va aconseguir el títol de la Copa del Rei. La seva arribada va coincidir amb un moment especialment delicat per al futur del Club, que esclataria a l’abril del 1988, quan els jugadors de la plantilla van demanar la dimissió del president Josep Lluís Núñez per un motiu econòmic, en el ja famós Motí de l’Hotel Hesperia, i Luis Aragonés els va donar tot el suport.

Acabada aquella accidentada campanya, Luis va continuar entrenant altres clubs, com el Betis, el València, l’Espanyol, el Mallorca i l’Atlètic de Madrid, així com també la selecció espanyola.

Luis Aragonés va morir l’1 de febrer del 2014 víctima d’una leucèmia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut