Yulimar Rojas farà la sacada d’honor del FC Barcelona - Getafe

Yulimar Rojas farà la sacada d’honor del FC Barcelona - Getafe

L’atleta blaugrana va guanyar l’or olímpic a Tòquio, en la modalitat de triple salt, amb rècord del món inclòs

Moment olímpic el que viurà el Camp Nou en la prèvia del FC Barcelona – Getafe del proper diumenge 29 d’agost. I és que, just abans del xiulet inicial de les 17 hores, l’atleta veneçolana del FC Barcelona Yulimar Rojas farà la sacada d’honor.

Rojas, icona actual de l’esport mundial, es va proclamar campiona olímpica en la modalitat d’atletisme de triple salt als passats Jocs Olímpics de Tòquio i es va convertir, així, en la primera esportista del Club en guanyar un or olímpic. A més, ho va fer establint un nou rècord del món, amb una marca de 15,67 m, 17 centímetres més que l’anterior.

Yulimar_02

Cal recordar que l’atleta blaugrana va enviar un vídeo des de la Villa Olímpica de Tòquio per mostrar la seva alegria després de la medalla d’or: "La regalo a tots els culers, perquè em fa molt feliç pertànyer al FC Barcelona".

Rojas és atleta del Club des del 2016 i va arribar després de penjar-se la medalla de plata als Jocs Olímpics de Rio. La veneçolana competeix vestida de blaugrana en les competicions estatals i, al 2017, va ser clau en la conquesta de la Copa de la Reina en pista coberta que el Barça va conquerir a Madrid, posant fi a 18 anys de regnat del València, que havia guanyat 18 títols consecutius.

13 medalles olímpiques a Tòquio

L’or de Yulimar Rojas va ser el màxim èxit individual d’un esportista blaugrana a Tòquio. La resta de medalles, fins a 12, van arribar en esports d’equip: les plates de Fridolina Rolfö, amb la selecció sueca de futbol, i de Pedri, Mingueza i Èric Garcia, amb l’Espanya olímpica de futbol, així com els bronzes de Pérez de Vargas, Aleix Gómez, Entrerríos i Ángel Fernández, amb la selecció espanyola d’handbol, i els ors de Dika Mem, Ludovic Fàbregas, N’Guessan i Melvyn Richardson, amb l'handbol francès. 

Però podrien no ser les últimes perquè, actualment, i també a Tòquio, s'estan disputant els Jocs Paralímpics, cita que se celebra fins al 5 de setembre. Allà també hi ha representació blaugrana. Es tracta de Xavi Porras, en la prova de salt de llargada, de Guillermo Rojo, com a guia en la prova dels 400m, i d’Óscar Trigo, seleccionador del combinat espanyol de bàsquet en cadira de rodes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut