Les medalles blaugrana als Jocs Olímpics de Tòquio

Les medalles blaugrana als Jocs Olímpics de Tòquio

Una vegada finalitzada la cita olímpica al país nipó, repassem quins esportistes del FC Barcelona han pujat al podi

Finalitzats els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, és hora de fer balanç en clau barcelonista.

13 medalles han tingut color blaugrana en aquesta cita olímpica que va acabar diumenge passat, el 8 d'agost. Yulimar Rojas, Fridolina Rolfö, Gonzalo Pérez de Vargas, Raúl Entrerríos, Aleix Gómez, Ángel Fernández, Ludovic Fàbregas, Dika Mem, Timothey N’Guessan, Melvyn Richardson, Pedri, Mingueza i Eric Garcia són els esportistes del FC Barcelona que s'han penjat un metall. 

Yulimar Rojas obre el camí de l'or

L'atleta veneçolana va fer història en la prova del triple salt femení. No solament perquè es va proclamar campiona olímpica amb rècord mundial inclòs, sinó també perquè va esdevenir la primera dona del FC Barcelona a aconseguir un or en uns Jocs Olímpics.

D'aquesta manera, el nom de Yulimar Rojas va entrar en l'Olimp barcelonista, ja que es va erigir en la dotzena esportista culer en coronar-se amb l'or. Abans ho havien aconseguit els futbolistes Ferrer, Guardiola, Pinilla, Saviola, Messi, Neymar, Rafinha i els jugadors d'handbol Jerome Fernández, Sorhaindo, Nodesbo i Andersson. No va ser l'última en la cita al país nipó. 

En la penúltima jornada olímpica, els jugadors francesos d'handbol Ludovic Fàbregas, Dika Mem, Timothey N’Guessan, Melvyn Richardson van pujar al primer esglaó del podi en derrotar Dinamarca a la final. I, per tant, van elevar a cinc les medalles d'or del FC Barcelona en aquests Jocs Olímpics. 

El futbol es banya en plata

Fridolina Rolfö, amb Suècia, i Pedri, Mingueza i Eric Garcia, amb la selecció espanyola, van tenir un gust agredolç. Es van endur la plata després de perdre la final de futbol. La nova incorporació del FC Barcelona Femení va caure davant el Canadà en la tanda de penals. Mentre que els joves culers del primer equip van perdre el partit decisiu contra el Brasil dels exblaugrana Dani Alves i Malcom. 

 

El bronze completa el medaller culer

Gonzalo Pérez de Vargas, Raúl Entrerríos, en la seva darrera participació en uns Jocs, Aleix Gómez Ángel Fernández van derrotar l'Egipte del culer Ali Zein per acabar en tercera posició. Aquestes quatre medalles de bronze van tancar els metalls amb representació barcelonista a Tòquio. 

Els blaugrana, amb diploma

L'esforç barcelonista també va tenir la recompensa en forma de diploma olímpic. Adrián Ben (als 800 metres), Pau Gasol, Àlex Abrines, Leandro Bolmaro i Nico Laprovittola (bàsquet), Miki Delàs (hoquei sobre gespa), Ali Zein (handbol) i Martens i Giovana Queiroz (futbol) es van apoderar d'aquest reconeixement. 

Així, doncs, 13 metalls als Jocs Olímpics del 2020 es van pintar de blaugrana en la darrera cita olímpica. Però si mirem enrere, des de la creació dels JJOO, el 1920, fins a l'actualitat, els esportistes del FC Barcelona sumen un total de 78 medalles olímpiques. L'esport barcelonista deixa empremta, any rere any, en els Jocs Olímpics. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut