38 medalles olímpiques de l'handbol blaugrana

38 medalles olímpiques de l'handbol blaugrana

Amb els ors de Fàbregas, Mem, N'Guessan i Richardson, i els bronzes de Pérez de Vargas, Entrerríos, A. Gómez, Á. Fernández, la secció d'handbol blaugrana és la més llorejada en els Jocs Olímpics

Noves medalles olímpiques per a l'handbol blaugrana. A Tòquio 2020, l'or i el bronze han estat copats per jugadors del FC Barcelona.

El primer calaix de podi de la cita olímpica al Japó ha estat ocupat per França de Ludovic Fàbregas, Dika Mem, Timothey N’Guessan i Melvyn Richardson. I el tercer calaix de podi, per la selecció espanyola de Gonzalo Pérez de Vargas, Raúl Entrerríos, Aleix Gómez i Ángel Fernández

D'aquesta manera, aquests vuit barcelonistes han ajudat a sumar les 38 medalles que ha aconseguit fins ara l'handbol culer en uns Jocs. 

Wunderlich, el primer

La primera medalla d'un jugador amb la samarreta blaugrana en l'handbol va ser en els Jocs de Los Angeles 1984. L'alemany Edward Wunderlich va tornar a Barcelona amb la medalla de plata.

Veselin Vujović, a Seül 88, va portar al Palau Blaugrana la medalla de bronze representant a Iugoslàvia.

Els francesos copen l'or

Quatre de les tres medalles d'or del Barça d'handbol aconseguides en uns Jocs han estat de jugadors de la selecció francesa. A Pequín 2008, el llavors blaugrana Jerome Fernández va pujar al més alt de podi. Quatre anys més tard, un altre francès culer, Cedric Sorhaindo, va repetir l'experiència i va portar l'or a Barcelona. I, ara, Ludovic Fàbregas, Dika Mem, Timothey N'Guessan i Melvyn Richardson s'han banyat en or. 

22 medalles amb Espanya

22 medalles de bronze dels blaugranes a la selecció espanyola han contribuït al palmarès olímpic d'handbol. A Atlanta 96, Garralda, Guijosa i Urdangarin van ser els primers amb Espanya a penjar-se una medalla olímpica. A Sydney, Barrufet, Guijosa, Lozano, Masip, O'Callaghan, Ortega, Urdangarin i Txepkin van tornar amb el bronze olímpic. En els Jocs de Pequín, els representants blaugrana del bronze amb Espanya van ser Barrufet, Garabaya, Juanín, Lozano, Roques, Romero i Tomás.

I els últims han estat Gonzalo Pérez de Vargas, Raúl Entrerríos, Aleix Gómez i Ángel Fernández.

Així doncs, l'èxit de l'handbol blaugrana ha persistit a Tòquio.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut