Instal·lacions

Instal·lacions

Estadi Johan Cruyff

Inaugurat el 27 d’agost del 2019, acull els partits del Femení, del Barça B i també del futbol base del Club
Estadi Johan Cruyff

El 14 de setembre de 2017, amb la col·locació simbòlica de la primera pedra, va néixer un camp amb una capacitat per a 6.000 espectadors (5.000 a la tribuna alta i 1.000 en la grada baixa). El 27 d’agost de 2019 es va inaugurar l’Estadi Johan Cruyff -en honor al mític futbolista holandès del FC Barcelona-, com a primer equipament del nou Espai Barça, per acollir els partits com a local del Femení, el Barça B i també el Juvenil A i B blaugranes. D’aquesta manera, el Miniestadi deixava d’acollir els partits com a local d’aquests equips. 

La família de Johan Cruyff, una gran representació de la Junta Directiva, futbolistes del primer equip, del Femení i del Barça B, exfutbolistes i exentrenadors del Club,  personalitats del Govern de Catalunya i milers d’espectadors van estar presents en la inauguració de l’Estadi, en un esdeveniment que va comptar amb música, balls i futbol, molt de futbol.

El xut d’honor de Jordi Cruyff, acompanyat pels quatre capitans del primer equip i de Ferran Sarsanedas i Marta Torrejón, va servir per a donar el tret de sortida a la primera peça de l’Espai Barça. La cerimònia inaugural va tenir com a colofó la disputa del partit entre el Juvenil A blaugrana i el Juvenil de l’Ajax, el primer partit disputat a l’Estadi Johan Cruyff. L’amistós el va guanyar per 0-2 el conjunt holandès.

FITXA TÈCNICA

INAUGURACIÓ

27 d’agost del 2019

CAPACITAT 

6.000 espectadors

DIMENSIONS DEL TERRENY DE JOC

105m x 68m

Les dimensions de la superfície de joc són de 105 metres de llarg per 68 metres d'ample. Tot i estar a prop, la seva operativa de funcionament és independent de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. 

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut