Miniestadi

Miniestadi

Inaugurat el 23 de setembre del 1982, habitualment acollia els partits del Barça B i també d'altres del Femení A i del futbol base del Club
Miniestadi


El 23 de setembre de 1982 es va inaugurar el Miniestadi, obra de l'arquitecte Josep Casals i de l'aparellador Ramon Domènech, per als equips del futbol base del Club. En només nou mesos havia nascut un camp amb una capacitat per a 15.276 espectadors, distribuïts en dues graderies, amb una tribuna coberta.

Hi tenien lloc els partits de Lliga del Barça B i també d'altres compromisos del Femení A -tots els seus partits europeus- i de les categories inferiors del Club. A banda, es duia a terme el tradicional entrenament a portes obertes previ a la festivitat de Reis. 

Principals esdeveniments esportius

Entre els principals esdeveniments que va acollir el Mini, en destaca un de la temporada 1983-1984, en un partit dels vuitens de final de Copa del Rei, el Mini es va omplir per primer cop. El filial blaugrana, que aleshores es deia Barça Atlètic, s'enfrontava amb el primer equip del Real Madrid. El resultat, empat a zero, va ser històric. Un mínim 1-0 a la tornada va deixar fora els joves blaugranes. Quatre anys més tard, a la campanya 1987-1988, es va tornar a omplir amb motiu del darrer partit de lliga juvenil, aleshores anomenada sub-19, entre el Barça i el Real Madrid.

El Mini va acollir també alguns partits de la selecció andorrana, com per exemple contra Irlanda i Holanda, i va ser l'estadi dels FC Barcelona Dragons l'any 2002. També era l'escenari habitual de les eleccions a la presidència del Club.

Ple per a la final de París del 2006

Però sens dubte un dels moments més emocionants que s'han viscut al Miniestadi va ser la retransmissió de la final de la Lliga de Campions de la temporada 2005-06. Aquella campanya, l'estadi de Saint-Denis a París no va ser l'únic que va vibrar amb el FC Barcelona. El Miniestadi, ple de barcelonistes, també va gaudir de la consecució de la segona Copa d'Europa culer. El Miniestadi va ser testimoni, igual que l'Stade de France, de la victòria blaugrana a París. 11.000 persones van ocupar tots els seients del camp per assistir a la retransmissió del partit a través d'una pantalla gegant. Tot, enmig d'un gran ambient de festa blaugrana.
 

FITXA TÈCNICA

INAUGURACIÓ
23 de setembre de 1982

CAPACITAT 
15.276 espectadors

DIMENSIONS DEL TERRENY DE JOC
103 x 65 m

INSTAL·LACIONS ANNEXES
Dos camps d'entrenament


Les dimensions de la superfície de joc són de 103 metres de llarg per 65 metres d'ample. Al costat del "Mini", nom amb el qual és conegut popularment, hi ha dos camps d'entrenament, els denominats camp 3 i camp 4, de gespa artificial. Aquest últim, reglamentari, té unes dimensions de 100 metres per 70 i una capacitat per 1.000 espectadors.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut