fcb.portal.reset.password

Assemblea

Assemblea

En l'Assemblea General de fa un any, el director general del Club Antoni Rossich va explicar que les pèrdues d'aquesta temporada 2010/11 –finalment, de 9,3 milions d'euros– eren un "pas imprescindible per presentar beneficis en un any". Ara, 12 mesos després, els socis compromissaris han donat el seu suport, amb un 94% dels vots favorables, als pressupostos presentats per a la temporada 2011/12, xifrats en uns beneficis de 20,1 milions després d'impostos. Rossich ha titllat aquest pressupost de "treballat i realista, elaborat amb responsabilitat i amb criteris de màxima prudència".

Antoni Rossich ha aclarit que tot aquest pressupost s'ha elaborat pensant que el primer equip de futbol guanyarà la Lliga, arribarà a les semifinals de Copa, als quarts de Champions i a la final del Mundial de Clubs.

Més de 40 milions menys en despeses

Aquests 20,1 milions d'euros en beneficis s'expliquen, sobretot, gràcies a la gran reducció de les despeses respecte a l'exercici 2010/11. En total, disminueixen en 42,4 milions d'euros, un 9%. Aquestes despeses menors s'entenen gràcies a la caiguda de les pèrdues per traspassos, una xifra força elevada en el curs anterior a causa dels casos Ibrahimovic i Txigrinski.

461 milions d'ingressos

Pel que fa als ingressos, està previst que aquests caiguin dels 473 als 461 milions d'euros, cosa que s'explica per la participació de quatre equips –i no tres, com l'any passat– de Primera a la Champions i el conseqüent repartiment d'ingressos televisius. Si l'equip guanya la Champions, però, els ingressos totals incrementarien fins als 491 milions d'euros. Amb tot, els beneficis es mantindrien al voltant dels 20 milions d'euros, perquè les despeses pujarien de manera equiparable.

Adell: "Un canvi de rumb amb èxit"

El president de la Comissió Econòmica, Ramon Adell, ha tancat el tercer punt de l'ordre del dia amb un discurs, com el de Rossich, prudent i optimista: "No es pot caure en la temptació de pensar en com gastar aquests beneficis. Guanyar diners cada any per recuperar patrimoni no és que sigui convenient, és que és una imperiosa necessitat". I ha afegit: "Hem canviat el rumb de la nau amb èxit, però la travessia és llarga i cal recuperar l'endarreriment que hi havia".

La votació:

A favor: 789 vots

En contra: 8 vots

En blanc: 26 vots

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();