Obert el procediment per fer-se soci o sòcia des de qualsevol lloc del món i via digital

Obert el procediment per fer-se soci o sòcia des de qualsevol lloc del món i via digital

En compliment del compromís de la Junta Directiva, el Club elimina les restriccions i facilita que qualsevol persona pugui ser membre tramitant l’alta a través d’un formulari al lloc web

El FC Barcelona ha activat el procediment d’altes de socis i sòcies via ‘online’, i això permet a qualsevol persona d’arreu del món convertir-se en membre del Club, d’una manera fàcil i a distància, telemàticament, a través d’un formulari ubicat al lloc web.

El Barça és un club català obert al món, una entitat arrelada al seu país, Catalunya, però que agermana seguidors de manera global. Amb aquesta mesura, el Club s’obre per acollir tots aquells aficionats i aficionades que vulguin compartir el sentiment de pertinença barcelonista.

Compliment d’un compromís electoral

Amb la possibilitat de donar-se d’alta com a soci o sòcia via ‘online’, des de qualsevol lloc del món, la Junta Directiva dona compliment al compromís electoral adquirit de poder associar-se al Club, fent del Barça una entitat més oberta i democràtica.

Fins al mes de juny passat, a més dels menors de 14 anys, només es podien donar d’alta com a nous socis o sòcies, i de manera presencial, aquelles persones que tinguessin un parentiu de primer o segon grau amb un soci o sòcia; les que, amb anterioritat, ja ho haguessin estat durant dos anys consecutius; i les que tinguessin una antiguitat de tres anys com a penyista o amb el carnet de compromís.

mini_1920x1080_CAMPANYA-SER-DEL-BARCA+ESCUT-EMOCIONAL_NENA

El mes de juny del 2021, la Junta Directiva va decidir treure les restriccions i va acordar que qualsevol seguidor o seguidora blaugrana pogués fer-se’n membre de manera presencial a l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB), però els Estatuts de l’Entitat impossibilitaven que aquesta gestió es pogués efectuar a distància i de manera digital.

A l’Assemblea General celebrada el mes d’octubre passat, la Junta Directiva va introduir l’opció de poder-se donar d’alta com a soci o sòcia de manera telemàtica en la proposta de modificació dels Estatuts del Club, i va comptar amb un ampli suport dels compromissaris. Així, en l’article 12, s’especifica que “l’ingrés del soci s’ha de fer mitjançant sol·licitud presencial o telemàtica, amb firma digital o element de seguretat similar de l’interessat...”.

Un cop presa aquesta decisió, el Club ha treballat en els aspectes informàtics i en els sistemes de control necessaris per garantir la seguretat i el bon funcionament de tot el procés, fins a obrir a tots els seus seguidors la possibilitat de fer-se soci digitalment des de qualsevol lloc del món.

Obrir el Barça al món

La possibilitat de fer-se soci ‘online’ dona resposta a tots aquells aficionats i aficionades que han mostrat la seva disposició de ser membres del Club, però que a causa de la llunyania els era impossible poder donar-se d’alta de manera presencial, i al mateix temps, enforteix la imatge global del FC Barcelona, amb una massa de seguidors i uns col·lectius de penyes i acadèmies que poden contribuir al creixement de l’Entitat i a divulgar internacionalment el seu lema ‘Més que un Club’.

Cal recordar que, segons les últimes dades oficials del 30 de juny del 2021, el Barça  compta amb 137.514 socis, dels quals 55.010 estan censats a Barcelona, 72.389 a la resta de Catalunya i 10.115 estan repartits per la resta del món. Pel que fa a les 1.259 penyes, 436 estan a Catalunya, 667 a la resta de l’Estat i 156 arreu del món. Pel que fa als fans, els estudis estimen que el Club compta amb més de 300 milions, i també té més de 426 milions de seguidors a les xarxes socials.

Declaracions d'Elena Fort, vicepresidenta institucional del FC Barcelona:

“Volem fer la família barcelonista molt més gran encara. Era un objectiu i un compromís d'aquesta Junta, que va ser ratificat majoritàriament en Assemblea. El que volem és que el barcelonisme no només creixi al nostre país, sinó arreu del món, i fer encara més gran aquest Club".

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut