9 Sergio Lozano

Sergio Lozano

Ala-tanca

Considerat un dels millors jugadors del món, reuneix potència, gol i una ambició enorme

Nascut a Alcalá de Henares el 9 de novembre del 1988, va començar la seva trajectòria a les categories inferiors de l'ERS Arganda madrileny, on va jugar fins a la categoria juvenil. Ja des dels seus inicis, Lozano ha estat un jugador seguit pels millors equips del panorama internacional. El seu següent destí va ser la UD Las Rozas Boadilla, Club en què va militar durant quatre temporades, totes elles a la Divisió de Plata (2004-2008).

L'ascens a la màxima categoria es va produir l'estiu del 2008, any en què va arribar a la disciplina del Futsal Cartagena. Al conjunt murcià es va convertir en un líder i va guanyar-se l'estima dels aficionats del Wsell de Guimbarda. En la seva primera temporada va marcar 15 gols en 24 partits, xifres que va millorar en el segon any, el de la seva explosió: 26 gols en 29 partits, dels quals va ser titular en 23.

L’estiu del 2010, el conjunt murcià es va veure obligat a vendre Lozano per sanejar els seus comptes i, després d’unes llargues negociacions es va arribar a un acord amb el Barça. Tot i això, el Club blaugrana va decidir cedir-lo durant una temporada al Caja Segovia, on es va proclamar sotscampió de la LNFS.

Finalment, l’estiu dels 2011 el Barça va decidir recuperar-lo perquè formès part de la plantilla blaugrana. El seu debut amb la samarreta del Barça va ser en la final de la Supercopa d’Espanya l’any 2011. Des de llavors, no hi ha títol que se li hagi resistit amb la samarreta culer.

El seu bon paper l’han convertit en un fix a les convocatòries de la selecció madrilenya, així com del combinat espanyol. El 2008 va guanyar l'Europeu sub-21, títol que se suma als dos campionats d'Espanya de seleccions aconseguits en categoria juvenil (05/06 i 06/07). Lozano també va guanyar l'Europeu absolut l'any 2012.

Perfil tècnic

L'arribada del jugador madrileny va multiplicar les variants tàctiques del Barça Alusport. Es tracta d'un tanca potent i polivalent, amb molt bona arribada, i consolidat com un dels millors jugadors del món. Lozano és un jugador de caire defensiu però amb potència, velocitat i notable capacitat golejadora, en constant progressió i molt ambiciós.

Palmarès

Amb el FCB
Títols Quantitat Temporades
Supercopa d'Espanya 1 2013/14
Copa d'Espanya 3 2010/11 - 2011/12 - 2012/13
Copa de Catalunya 6 2010/11 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17 - 2017/18
Copa del Rei 4 2010/11 - 2011/12 - 2012/13 - 2013/14
UEFA Futsal Cup 2 2011/12 - 2013/14
Lliga 3 2010/11 - 2011/12 - 2012/13
Amb la selecció
Títols Quantitat Temporades
Or a l'Europeu 1 2012
Bronze a l'Europeu 1 2014
Or a l’Europeu Sub-21 1 2007
Campionat d'Espanya juvenil 2 2005/06 - 2006/07
Personal
Títols Quantitat Temporades
MVP de la Lliga 2 2011/12 - 2012/13