Certifiquen la tercera millor primera volta de la història de la Lliga

Certifiquen la tercera millor primera volta de la història de la Lliga

Els homes d’Ernesto Valverde sumen 51 punts amb la victòria a Anoeta i aconsegueixen escriure una altra fita de rècord a la competició domèstica

51 punts suma ja el Barça a la Lliga 2017/18 per entrar a la història d’aquesta competició i assolir un nou rècord. El triomf 2-4, que trenca el malefici d’Anoeta, certifica la tercera millor primera volta de la història de la competició domèstica. Una altra fita per reafirmar la gran temporada dels homes d’Ernesto Valverde a la competició domèstica. El primer i segon millor inici també són blaugranes. El FC Barcelona de Tito Vilanova de la temporada 2012/13, amb 55 punts, i el de Guardiola de la 2010/11, amb 52 ostenten els dos millors inicis en la competició domèstica.

Aquesta, però, no és la única fita assolida per als blaugranes. I és que amb el triomf d’aquest diumenge contra la Reial Societat el Barça fa gairebé 15 anys que no coneix la derrota en la darrera jornada de la primera volta, la 19. La darrera ocasió que els blaugranes van tancar la primera volta amb derrota va ser el 26 de gener del 2003 amb una derrota al camp del Celta (2-0). Així doncs, Valverde escriu un altre capítol d’èxit a la història barcelonista.

Grans números per ser campions d’hivern

Els d’Ernesto Valverde no només continuen invictes en Lliga –amb 16 victòries i 3 empats-, sinó que també es proclamen campions d’hivern, una fita que pot ser sinònim de campions de Lliga. I és que de les últimes quinze vegades que el Barça ha acabat la primera volta com a líder només en tres ocasions no ha pogut aixecar el títol de campió.

Així doncs, la primera volta del Barça acaba sense conèixer la derrota. A més, els blaugranes registren un bon balanç golejador: 52 gols a favor i 9 en contra. Uns números que permeten sumar un altre partit i ja en van 29 consecutius sense conèixer la derrota aquest curs 2017/18. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut