Reial Societat - FC Barcelona: Remuntada d’orgull per fer caure Anoeta (2-4)

Reial Societat - FC Barcelona: Remuntada d’orgull per fer caure Anoeta (2-4)

Els d’Ernesto Valverde, que trenquen la maledicció que s’arrossegava des del 2007, tanquen la primera volta amb victòria després de capgirar un 2-0 amb un doblet de Suárez i els gols de Paulinho i Messi

Ara sí, per fi ha caigut Anoeta a la Lliga. Ha costat, concretament des de maig del 2007, però així el triomf d’aquest diumenge a terres basques té més valor. I més si es fa amb una remuntada d’orgull, després que la Reial Societat s’hagi avançat amb un 2-0. Però, malgrat la intensa pluja, l’alta pressió dels d’Eusebio i el cop dur que han suposat els seus dos gols, el Barça s’ha refet. Un gol de Paulinho i un doblet de Suárez han capgirat el marcador, abans que Messi sentenciés el duel de la darrera jornada d’una primera volta en què es finalitza com a invicte.

I això que el partit a Anoeta no ha començat bé. Els vells fantasmes dels mals resultats s’han aparegut amb els gols de Willian José (1-0, min 11) i de Juanmi (2-0, min 34). Però el Barça no s’ha rendit i, quan més negre s’ha posat el partit, s’ha iniciat la remuntada. Ha estat just abans del descans, quan Paulinho ha pogut enviar al fons de la xarxa una bona centrada de Suárez (2-1, min 39). Un gol que ha dotat d’esperances un equip que ha començat a creure que, aquest any, per fi seria el bo.

Gir de guió per sortir amb el triomf

El pas per vestidors ha dotat d’aire fresc el conjunt blaugrana que, malgrat la insistent pluja de Sant Sebastià, ha pogut augmentar la velocitat de la pilota, la pressió i la intensitat en el joc. A partir d’aquí, la dinàmica de Suárez en els últims partits ha tingut un pes decisiu. Perquè l’uruguaià, que ha aconseguit veure porteria per sisena jornada de forma consecutiva, ha aconseguit fer el gol de l’empat ràpidament. I ho ha fet amb una acció estratosfèrica, després d’una paràbola perfecta que ha significat l’empat (2-2, min 50). El pistoler, però, no s’ha quedat aquí i, vint minuts més tard, ha estat l’encarregat de posar per davant el Barça. I és que ha aprofitat que Vermaelen s’ha anticipat a un error de Rulli per quedar-se sol davant el porter txuriurdin i tornar a marcar, aquest cop el segon gol del seu compte particular (2-3, min 71).

L'acció ha deixat molt a tocar el triomf, esperat i desitjat des de feia temporades. S’ha lligat, finalment, quan Messi ha aconseguit marcar el quart amb un llançament de falta llunyà, que ha deixat Rulli immòbil (2-4, min 85) i que ha permès que el trencament del malefici de l’estadi basc fos una realitat. Tres punts que permeten als de Valverde tancar la primera volta amb uns números brillants, sense haver perdut cap duel en 19 jornades i amb el repte de la conquesta d’Anoeta assolit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut