FC Barcelona - València CF: Mig bitllet per a la final és blaugrana (1-0)

FC Barcelona - València CF: Mig bitllet per a la final és blaugrana (1-0)

Un gol de Suárez apropa la cinquena final de Copa consecutiva als de Valverde, que hauran de segellar la classificació la setmana que ve a Mestalla

Mig bitllet per a la final és blaugrana. Els barcelonistes han aconseguit un triomf de molt valor davant el València al Camp Nou (1-0) amb un gol de Suárez per apropar la cinquena final de Copa del Rei consecutiva. Davant d’un València que ha buscat un partit molt físic, els blaugranes han sabut tenir prou paciència per emportar-se un triomf molt lluitat que els permet viatjar la setmana que ve a Mestalla amb avantatge.

Res en volien saber de la pilota els valencianistes, protegits al darrere amb dues línies clares de quatre, només deixant dos puntes en la pressió. També perquè el Barça agafaria ràpidament el control del joc, liderat per un incansable Leo Messi, ben associat amb Jordi Alba al carril esquerre, protagonista en qualsevol jugada d’atac. Líder com sempre, el 10 ha mogut l’equip de costat a costat intentant buscar algun espai entre la defensa xe.

Tenia molt de control el Barça, però li costaria afinar la precisió als últims metres, tot i que no per això deixaria d’intentar-ho. Un xut de Messi en una bona combinació amb el mag Iniesta ha estat de les ocasions més clares que s’han comptat al primer temps. Davant d’un Barça abocat en atac, al València només li quedava l’arma del contraatac, però els barcelonistes davant de qualsevol pèrdua estaven molt atents a la recuperació i a la pressió, impossible de sobrepassar per als valencianistes.

Més agitat ha començat el segon temps, en què el València ha arribat a l’àrea de Cillessen però sense gaire perill, perquè el Barça estava imperial defensivament, ben protegit per un Umtiti espectacular. El central francès s’ha recuperat a la perfecció de la lesió i demostra en cada partit que és un dels millors centrals del món juntament amb Piqué, i així l’hi ha reconegut l’afició culer.

Golejador Suárez

Amb el pas dels minuts el Barça avisaria amb més profunditat, amb un Messi superlatiu que desesperava la defensa dels de Marcelino Toral. Domenech tindria molta més feina que al primer temps davant un Messi desencadenat, només aturat per faltes, creador en el gol de Suárez, que ha servit per guanyar el partit. El crac argentí atrau tants rivals que permet deixar sol algun company. En aquest cas, el rematador Suárez al segon pal. El 10 ha arribat fins a la línia de fons dins l’àrea i ha posat un centre mil·limètric perquè l’uruguaià veiés porta una altra vegada amb una rematada impecable. Està en ratxa Suárez, i si ho ell ho està, el Barça també.

Buscaria el 10 el gol amb insistència, tot i que la defensa xe estava atenta tapant-li qualsevol xut. No marcaria Messi, però seria el líder d’un triomf vital, ben resguardat al final per Umtiti, que no ha permès que el València, més atrevit als instants finals, donés el cop amb l'empat. Així doncs, el Barça tancaria una victòria que li permet tenyir de blaugrana mig bitllet per a la final, el qual haurà de rematar la setmana que ve a Mestalla. La cinquena final de Copa consecutiva es comença a veure a l’horitzó.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut