FC Barcelona- Juventus: Impera el regnat de Messi (3-0)

FC Barcelona- Juventus: Impera el regnat de Messi (3-0)

Els de Valverde s’estrenen a Europa amb una nova exhibició de l’argentí, autor d’un doblet, i un gol de Rakitic per sumar els tres primers punts

No es cansa mai Messi d’exhibir-se davant un Camp Nou permanentment rendit a ell. El ‘10’ ha tornat a fer una demostració única de futbol, de lideratge i de superioritat superlativa sobre la gespa davant un rival com la Juventus, amb un gran potencial. L’entitat de l’oponent no sembla importar gens a Messi, capaç tant de regnar en el derbi passat amb un hat-trick com de batre per primera vegada Buffon en l’estrena de la Lliga de Campions amb un doblet exquisit i iniciador de la jugada de la diana de Rakitic, per fer sumar al Barça els tres primers punts (3-0).

Afortunadament no li venia de nou jugar contra la Juventus al FC Barcelona. Coneixedor del guió dels partits contra els italians, i amb l’experiència recent d’haver-s’hi enfrontat, els blaugranes han plantejat un duel de molta paciència en la construcció del joc, sense cap precipitació. El conjunt d’Allegri pressionava ben amunt la sortida de pilota i els de Valverde la resolien amb eficàcia. Valverde, que només ha fet el canvi de Dembélé per Deulofeu respecte de l’alineació davant el derbi, ha tornat a repetir el sistema d’acumular homes al mig i buscar profunditat amb Semedo i Jordi Alba als laterals. Precisament per la banda de Semedo arribaria el desequilibri, perquè Dembélé, obert a l’extrem dret, destacaria per la seva velocitat de vertigen difícil d’aturar.

Messi desencalla un partit tàctic

En un partit molt tàctic i de poques ocasions, especialment durant els primers 45 minuts, la Juventus, replegada amb ordre al darrere i ràpida al davant, quan tocava en zona ofensiva ho feia amb criteri i molt de perill, amb la qualitat de Pjanic i la rapidesa de Dybala, però sempre s’ha trobat amb Piqué i Umtiti, imperials en defensa, i un Ter Stegen segur sota pals. Costaria crear ocasions a la Vecchia Signora, que només ha pogut aturar amb falta les accions del mag Iniesta a la frontal de l’àrea.

Poderós amb la possessió de la pilota el Barça, pacient i amb intensitat, trobaria els espais a través de Messi. Sempre superlatiu, sempre demostrant que mai ningú ha vist un jugador així, capaç de decidir amb una acció de geni abans del descans. El ‘10’ ha combinat a la perfecció amb Suárez amb molta velocitat per marcar amb un xut col·locat i batre Buffon, impotent mirant entrar la pilota.

La Juventus, desbordada pel ‘10’

El gol ha fet molt de mal als italians, que no han reaccionat al segon temps, i res se n’ha sabut, d’ells, en atac. Perquè Messi s’ha encarregat de liquidar el partit. El crac argentí, situat a l’extrem dret, ha recordat els seus inicis i ha fet anar de corcoll els defensors per posar una centrada perillosa a l’àrea que Rakitic ha aprofitat per definir. El segon gol blaugrana ha deixat tocada la Juventus, incapaç de neutralitzar Messi. S’associava molt bé el Barça per dins i per fora, sempre trobant els espais i creant superioritats amb Iniesta, Sergio i Rakitic. Juga bé el Barça de Valverde en aquest inici de curs i s’ho passa bé sobre la gespa.

Alegres sobre la gespa, el mig del camp era totalment blaugrana i Messi no en tenia prou, encara. L’argentí ha decidit que en volia un altre i en una acció rapidíssima marca de la casa ha tornat a batre Buffon amb un xut sec, potent i col·locat al pal per fer el 3-0, sentenciar el partit i tornar a fer valer la seva llei davant un Camp Nou sempre entregat que veu com el Barça aixeca el teló a Europa en bona forma i un Messi superlatiu i imparable.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut