Vuitena final de Luis Enrique amb el FC Barcelona

Vuitena final de Luis Enrique amb el FC Barcelona

El tècnic asturià ha assolit la segona final de la temporada, després de guanyar la Supercopa d’Espanya contra el Sevilla al començament de curs

Luis Enrique Martínez continua col·leccionant rècords a la banqueta blaugrana. El tècnic asturià ha assolit la seva vuitena final com a entrenador del FC Barcelona en poc més de dos anys i mig. De les set finals anteriors, n’ha guanyat sis, i ha perdut només la Supercopa d’Espanya davant l’Athletic Club a l’inici de la temporada 2015/16. La resta, tot triomfs, als quals s’han de sumar les dues Lligues guanyades en aquests dos anys. Un total de 8 títols, i ara amb l’opció d’aconseguir-ne un més.

I és que la Copa del Rei és la competició predilecta de Luis Enrique. El tècnic asturià ha guanyat les dues edicions d'aquest torneig en què ha participat amb el FC Barcelona, i en aquesta, la tercera, ja té el bitllet per a la final. En les dues anteriors va vèncer l’Athletic Club per 3-1 el curs 2014/15, amb gols de Leo Messi (2) i Neymar Jr, i per 2-0 el Sevilla el 2015/16, gràcies als gols de Jordi Alba i Neymar Jr.

Però no serà la primera final disputada aquesta temporada. Els culers van superar el Sevilla a començament de curs a la Supercopa d’Espanya, amb victòria al Sánchez Pizjuán (0-2) amb gols de Suárez i Munir, i per 3-0 al Camp Nou, amb doblet d’Arda Turan i gol de Leo Messi. L’única final perduda amb la qual compta l’historial de Luis Enrique és precisament una Supercopa d’Espanya. En aquest cas, la de la temporada 2015/16, en què els culers van perdre davant l’Athletic Club a San Mamés (4-0) i van empatar a la tornada (1-1) amb un gol de Leo Messi.

De la resta de finals guanyades destaca la de la Lliga de Campions, la temporada 2014/15, en què els de Luis Enrique van superar la Juventus per 3-1, amb gols de Rakitic, Luis Suárez i Neymar Jr. A més, triomf a la Supercopa d’Europa (15/16) per 5-4 contra el Sevilla, amb gols de Messi (2), Suárez, Rafinha i Pedro, i també al Mundial de Clubs del curs 2015/16 contra el River Plate, en què els blaugranes van superar la final per 0-3, amb un gol de Messi i un doblet de Suárez.

En definitiva, el tècnic blaugrana suma ja 6 triomfs en les 7 finals disputades, i el 27 de maig estarà el joc la seva vuitena final, amb la intenció de continuar sumant títols al seu palmarès com a entrenador culer. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut