7 Arda

Arda Turan

Migcampista

Estrella de la selecció turca, Arda Turan és una combinació de físic, caràcter i creativitat, trets que el fan ser un jugador diferencial

Arda Turan es va formar com a futbolista al Galatasaray i va debutar com a professional la temporada 2004/05. Després va marxar cedit una temporada al Vestel Manisaspor (2005/06), abans de tornar l'any següent al Galatasaray, on va passar a ser un fix. En cinc temporades, va arribar a ser capità i va acabar marcant un total de 43 gols.

Durant l'etapa a Turquia, Turan també debuta oficialment amb la selecció turca absoluta l'any 2006. El 2008 va disputar l'Eurocopa d'Àustria i Suïssa, i en el moment de fitxar pel Barça havia jugat 81 partits.

A l'estiu del 2011 va signar per l'Atlètic de Madrid, i va jugar com a matalasser durant quatre anys. En aquells anys va guanyar un total de cinc títols (Europa League, Supercopa d'Europa, Copa del Rei, Lliga i Supercopa d'Espanya). Home clau en els millors anys de l'Atlètic sota les ordres de Diego Pablo Simeone, Turan signa pel FC Barcelona a l'estiu del 2015.

Perfil tècnic

El turc és un jugador ofensiu que combina moltes i diverses virtuts. Destaca per la potència física i el caràcter sobre el terreny de joc, però ho completa amb una tècnica depurada que el fa ser desequilibrant a tres quarts de camp. Té una gran última passada i durant la seva carrera ha vist porteria amb certa assiduïtat. Peça clau dels millors anys de l’Atlètic de Madrid, arriba al Barça per aportar físic i creativitat al mig del camp blaugrana.