El FC Barcelona farà la gira de pretemporada 2017 als Estats Units

El FC Barcelona farà la gira de pretemporada 2017 als Estats Units

La Juventus, el Manchester United i el Reial Madrid seran els rivals a la International Champions Cup. Els partits es jugaran a Nova York (22 de juliol), Washington D.C. (26 de juliol) i Miami (29 de juliol)

La Juventus, el Manchester United i el Reial Madrid seran els rivals del FC Barcelona de la propera pretemporada dins de la International Champions Cup de Nord-amèrica (ICC), una competició organitzada per Relevent Sports i que aquest any arriba a la seva cinquena edició. Tant els enfrontaments com el calendari dels partits d’aquest torneig s’han donat a conèixer aquest dimarts a Nova York, en un acte en què el Club ha estat representat per l’exjugador Juliano Belletti i per Francesco Calvo, Chief Revenue Officer blaugrana.

Segons el calendari, el FC Barcelona disputarà un total de tres partits. Els blaugranes debutaran a la competició el 22 de juliol davant la Juventus, proper rival als quarts de final de la UCL, al Metlife Stadium de Nova York (18.00 hora local, 0.00 hora catalana del 23). El segon partit el jugaran el 26 contra el Manchester United al FedEx Field de Washington (7.35 hora local, 1.35 hora catalana del 27), i tancaran la seva participació el 29 de juliol al Hard Rock Stadium de Miami davant el Reial Madrid (19.30 hora local, 1.30 hora catalana del 30). Aquest duel, que ja es va anunciar el 10 de març a Miami, és un enfrontament històric, ja que és el segon Clàssic que es juga fora de l’estat espanyol, després del que es va disputar a Barquisimeto (Veneçuela) el 30 de maig del 1982.

La ICC, que transcorrerà entre el 19 i el 30 de juliol, presenta de nou un cartell de gran nivell amb la participació de vuit equips europeus de primera línia. A més dels esmentats, completen el quadre el PSG, l’AS Roma, el Manchester City i el Tottenham Hotspur. La International Champions Cup preveu també aquest any una edició a Singapur i a la Xina, que es disputarà entre el 25 i el 29 de juliol i en què participaran l’Arsenal, el Bayern de Munic, el Borussia Dortmund, el Chelsea, l’AC Milan i l’Inter de Milà.

Els detalls de la competició s’han donat a conèixer aquest dimarts al Hudson Yards de Nova York en un acte en què Juliano Belletti ha excercit com a ambaixador blaugrana. L’heroi de París ha compartit escenari amb altres exjugadors com David Trezeguet (Juventus), Nemandja Vidic (Manchester United), Emilio Butragueño (Reial Madrid), Gabriel Jesus i Ilkay Gundogan (Manchester City), Ledley King (Tottenham Hotspur), Daniel Bravo (PSG) i Sebastián Nela (Roma). Per part del FC Barcelona, també hi ha estat present el Chief Revenue Officer, Francesco Calvo.

El Barça, un clàssic a la ICC

El primer equip del Barça va participar per primera vegada en l’ICC a l’estiu del 2015, i va disputar un total de quatre partits. Primer es va veure les cares amb Los Angeles Galaxy a l’estadi Rose Bowl de Pasadena; seguidament, amb el Manchester United al Levi’s Stadium de Santa Clara, i més tard amb el Chelsea al FedExField de Washington DC. Després de tres duels a terres americanes, el Barça va viatjar a Itàlia per enfrontar-se a la Fiorentina a l’Artemio Franchi de Florència.

El FC Barcelona també va participar en la International Champions a l’estiu passat. En aquella ocasió, el conjunt blaugrana va disputar un total de tres enfrontaments, tots a Europa. Va debutar el 30 de juliol davant el Celtic FC a l’Aviva Stadium de Dublín (Irlanda); seguidament es va veure les cares amb el Leicester City al Friends Arena d’Estocolm (Suècia), i va tancar la seva participació en aquest torneig contra el Liverpool a Wembley.  

Setena vegada als Estats Units

Aquesta serà la setena vegada que el FC Barcelona farà la pretemporada als Estats Units. El 2003, els homes de Frank Rijkaard van jugar tres partits en territori nordamericà davant de la Juventus, l’AC Milan i el Manchester United. Tres anys més tard, els blaugranes van jugar contra el Chivas Guadalajara, l’América i el New York Red Bulls. El 2008, en el primer any de Pep Guardiola com a entrenador, el FC Barcelona va jugar dos compromisos de pretemporada als Estats Units i els rivals van ser el Chivas Guadalajara i els New York Red Bulls. Un any més tard, els contrincants van ser els LA Galaxy, els Seattle Sounders i el Chivas Guadalajara. El Manchester United, el Chivas Guadalajara i el Club América van ser els equips amb els quals els culers es van veure les cares el 2011. I el 2015, l’últim any que els blaugranes van estar als Estats Units, els rivals van ser els LA Galaxy, el Manchester United i el Chelsea. 

El fet que el FC Barcelona realitzi la seva estada als Estats Units, un territori prioritari per al Club, queda emmarcat dins del Pla Estratègic de l’Entitat i del seu creixement global. Al mes de setembre, el FC Barcelona va obrir la seva oficina a Nova York amb una delegació encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu, i l'exblaugrana Ronaldinho va fer el xut d'honor per inaugurar les oficines blaugrana a la ciutat dels gratacels. En el seu objectiu d’expansió global, el Barça compta també amb una oficina a Hong Kong.

Declaracions de Juliano Belletti, exjugador del FC Barcelona:

“A la ICC Cup d’aquest estiu hi seran els millors equips del món. És un orgull que el FC Barcelona torni a ser a territori americà i més a prop dels aficionats dels Estats Units, i que els fans del futbol d’aquest país tinguin la possibilitat de gaudir dels millors jugadors i del millor equip del món. Estic segur que la gira del proper estiu serà un èxit, com ja ho va ser en anys anteriors”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut