FC Barcelona – Sevilla FC: Bicampions heroics (2-0)

Després de jugar una hora en inferioritat i refer-se de la lesió de Suárez, els blaugranes s'enduen la Copa del Rei a la pròrroga amb gols de Jordi Alba i Neymar Jr

El FC Barcelona ha revalidat la Copa del Rei. Igual que havia revalidat la Lliga. Un altre doblet per a la història del Club, i aconseguit de manera heroica. I és que els de Luis Enrique han aixecat la 28a Copa del Rei després d’imposar-se en un partit ple de contratemps i que s’ha decidit a la pròrroga. Una altra nit de glòria per a un equip guanyador. El Barça ha jugat una hora en inferioritat numèrica després de l’expulsió de Mascherano, i Luis Suárez ha caigut lesionat a l’inici de la segona part. Però al temps extra, Jordi Alba ha sorprès tothom obrint el marcador, i Neymar Jr, prop del xiulet final, ha sentenciat la victòria.

Al contrari que va passar en el duel inaugural de la temporada, el que la tancava ha començat d’allò més igualat i amb els dos equips molt prudents. Barça i Sevilla s’han alternat el domini, les ocasions han arribat amb comptagotes, i tots dos equips s’han exigit el màxim en l’aspecte físic. Suárez ha xutat desviat, Ter Stegen ha tret la mà en una centrada xut sorprenent i Messi ho ha provat de córner directe. Tot abans de la mitja hora.

Un contratemps rere l’altre

Amb la igualtat sobre la gespa, a les grades es disputava una final paral·lela entre les dues aficions. Superada la mitja hora, però, una jugada ha sacsejat el partit. Mascherano ha comès falta sobre Gameiro a la vora de l’àrea i l’àrbitre l’ha expulsat. Amb quasi una hora de final per endavant, el Barça es quedava amb un efectiu menys. En el llançament de falta, a més, Ter Stegen ha salvat un gol que hauria calcat aquella primera jugada de la Supercopa d’Europa. A l’altra àrea, Piqué s’ha apropat al gol amb una rematada de cap ajustada. El panorama havia canviat, i Luis Enrique ha mogut fitxa al descans.

Amb l’entrada de Mathieu per Rakitic durant el descans, el Barça ha reestructurat la seva defensa, mentre que el Sevilla, amb superioritat, ha avançat línies en arrencar el segon temps i ha posat la por al cos al Barça amb un xut de Banega al pal. Però les males notícies per als de Luis Enrique no havien acabat. I és que Luis Suárez ha hagut de marxar substituït per Rafinha a causa d’una lesió muscular. Amb un home menys i amb el màxim golejador d’aquesta temporada fora de combat, el partit exigia una heroïcitat.

Patiment amb premi final

Durant molts minuts el Barça ha hagut de patir de valent. En inferioritat, la defensa s’ha hagut de multiplicar per evitar els ensurts sevillistes. Tot i així, en cap moment ha renunciat a l’atac, i Messi ho ha provat amb un xut de falta. Hi ha hagut canvi de papers sobre la gespa, però la màgia d’Iniesta ha aportat sensació de perill. Després d’un arbitratge permissiu durant gran part del matx, ja en temps de descompte s’han igualat les forces numèriques. Éver Banega ha vist la vermella per una falta sobre Neymar Jr quan el brasiler encarava el porter, i en el llançament de la falta Sergio Rico ha evitat el gol de Messi. Tot quedava per decidir a la pròrroga. Com en aquella final de Supercopa europea, ja llunyana, a Tbilissi.

A diferència d’aquell dia, però, no ha calgut esperar gaire per celebrar el gol tan esperat. I per a sorpresa de tothom, ha estat obra de Jordi Alba, que no havia marcat cap gol aquesta temporada. Quan més falta feia, el lateral ha aparegut per recollir una assistència precisa de Messi i fer esclatar l’alegria a la grada culer. Amb l’1-0, el Barça hauria pogut sentenciar en nombroses ocasions, amb Messi, Piqué, Alves i Neymar Jr com a protagonistes. Els minuts han anat corrent amb domini total d’un Barça alleugerit, i l’’11’ culer, just abans del xiulet final, ha posat la cirereta al pastís i al doblet, de nou amb assistència del millor jugador del món. La festa i la celebració han tornat a tenyir-se de blaugrana, i Andrés Iniesta ha aixecat la 28a Copa del Rei de la història del Club.