fcb.portal.reset.password

Alexis Sánchez, amb la Copa del Rei assolida l'any 2012 / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Alexis Sánchez s’acomiada del Camp Nou després de tres temporades a la disciplina blaugrana. En el seu pas per l’Entitat, el davanter xilè ha marcat 47 gols en 141 partits i deixa un balanç de 99 victòries, 25 empats i 17 derrotes. La darrera temporada, sota les ordres de Gerardo Martino, ha estat una de les més completes d’Alexis Sánchez pel que fa a les xifres, superant els seus registres amb 19 gols a la Lliga i 2 a la Copa del Rei.

Alexis, que ha disputat la majoria dels partits com a extrem, va ser el primer reforç del primer equip de cara a la temporada 2011/12. Va arribar procedent de l’Udinese italià, on el seu bon paper li va valdre el premi com a millor jugador de la Serie A i un bitllet per al Camp Nou, on va debutar de la mà de Pep Guardiola davant el Reial Madrid a la Supercopa d’Espanya. Des del principi va aportar entrega, profunditat i oportunisme golejador.

21 gols en l'últim curs

En la seva primera temporada, tot i alguns problemes físics, el xilè va marcar un total de 15 gols en 41 partits: 12 a la Lliga, 1 a la Copa i 2 més a la Lliga de Campions. La segona, quant a les xifres, va ser la més discreta, amb 8 gols a la competició domèstica, 2 més a la Copa i 1 a Europa en 46 enfrontaments jugats. Tot i això, el xilè es va convertir en un referent al final de temporada per assolir la Lliga dels 100 punts (les 8 dianes les va signar a la segona volta).

Va ser la temporada 2013/14, sota les ordres de Martino, durant la qual va superar els seus registres a la Lliga, amb 19 gols, i 2 a la Copa. En total, va disputar 54 compromisos. Precisament en aquest curs va deixar dos moments inesborrables, la vaselina que va decantar el Clàssic del Camp Nou i el golàs en l’última jornada contra l’Atlètic, que finalment no va servir per decidir la Lliga.

Tres anys després d’aterrar al Camp Nou, Alexis Sánchez marxa amb una Lliga, una Copa del Rei, una Supercopa d’Europa, dues d’Espanya i un Mundial de Clubs.

Tornar a dalt