fcb.portal.reset.password

Josep Maria Bartomeu, amb el periodista Lluís Canut / FOTO: GERMÁN PARGA-FCB

Bartomeu i Canut, durant l'entrevista a TV3 / FOTO: GERMÁN PARGA-FCB

Josep Maria Bartomeu ha repassat aquest dilluns a la nit l’actualitat esportiva i institucional del FC Barcelona. En una entrevista al programa ‘Efectivament’ d’Esport3 el president ha afirmat que cal tenir “paciència” després de les dues derrotes patides amb el Madrid i el Celta.

“Els èxits arribaran”, ha assegurat, conscient que la temporada tot just acaba de començar. “Luis Enrique té molt clar el que fa, els jugadors estan molt motivats i fan un gran treball. Cal recordar que l’entrenador és nou i que s’han produït molts canvis a l’estiu. La confiança en Luis Enrique és total. Aquestes dues derrotes les oblidarem ràpidament”, ha declarat en una de les primeres respostes de l’entrevista. En aquest sentit, ha assegurat que cal estar “tranquils perquè queda moltíssima Lliga i molt per jugar. No hi ha cap emergència”.Hem d'estar tranquils perquè queda moltíssima Lliga i molt per jugar. No hi ha cap emergènciaSobre l’entrenador, ha afegit: “Per a Luis Enrique i els seus ajudants és un repte. He vist entrenaments i ho estan fent bé. Hi ha un canvi de mentalitat, de lluita”. Per al president, que els resultats arribin és una qüestió d’acabar de “trobar la tecla adeqüada, trobar l’encaix”. També ha defensat l’estil del tècnic: “Es mostra tal com és. És molt directe, va de cara, és d’agrair perquè és més fàcil d’entendre”.

De la plantilla ha explicat que ha millorat en totes les línies. “Ara tenim un equip compensat, una plantilla llarga amb molt talent, que genera una expectativa alta. Estem il·lusionats”.

Un dels noms propis de l’entrevista ha estat el de Luis Suárez, qui va estrenar-se com a blaugrana ara fa deu dies al Bernabéu: “El seu era un debut esperat. Per tots nosaltres va ser un fitxatge il·lusionant. Ell ha volgut venir al Barça tenint ofertes fins i tot millors que la nostra”. Ha revelat que la incorporació de l’uruguaià es va començar a gestar a principis d’any: “Els tècnics creien que calia la figura d’un ‘9’ a l’equip. Luis Enrique va beneir el seu fitxatge”.Luis Enrique es mostra tal com és. És molt directe, va de cara, cosa que és d'agrair perquè és fàcil d'entendreEn l’entrevista també se li ha preguntat per la sanció imposada per la FIFA de no poder fitxar. “Aquesta setmana hem presentat al Tribunal d’Apel·lació el nostre recurs. Els hi hem explicat el model de la Masia i hem reconegut errors administratius”, ha afirmat. Aquí, ha volgut puntualitzar que al Club s’han comès errors administratius des de l’any 2004, “quan la FIFA va treure una normativa que no vam complir de forma inconscient”.

Amb tot, creu que la sanció de no poder fitxar durant dues finestres és “excessiva” i assegura que “la sanció en cap moment posa en perill el model de la Masia”.

Sobre el recurs que el Club presentarà respecte a la sentència de l’Acció Social de Responsabilitat, ha manifestat: “Volem arribar fins al fons de la qüestió. Ho fem per sentit de responsabilitat. Hem d’actuar pensant en els interessos del Club, prenent decisions serioses. No presentar recurs hauria estat una decisió populista”. En aquest sentit, ha refusat parlar d’“enfrontament” amb ningú: “Intento ser coherent. Jo no vull baralles”.Els tècnics creien que calia la figura d’un ‘9’ a l’equip. Luis Enrique va beneir el fitxatge de SuárezBartomeu també ha excusat la seva absència a l’acte de presentació de la pel·lícula documental ‘L’últim partit’, que narra com el fitxatge de Johan Cruyff es va convertir en una revolució esportiva, social i cultural al país. En representació del Club hi han assistit el vicepresident Jordi Mestre i els directius Susana Monje i Toni Freixa. Cal recordar que el president assistia a aquella mateixa hora a un homenatge als exjugadors de les Cinc Copes i dels anys 40.

Per acabar, el president ha reconegut que aquest diumenge 9 de novembre participarà en el procés de participació ciutadana per dir la seva sobre el futur polític de Catalunya. “Ja sé on he de votar. Hem d’exercir aquest dret i hem d’anar-hi”, ha assegurat.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();