fcb.portal.reset.password

FC Barcelona - Internacional Porto Alegre / FOTO: FCBARCELONA

El FC Barcelona s'enfronta diumenge al Santos FC en la que serà la tercera final internacional contra un equip brasiler, ja sigui com a Copa Intercontinental o amb l'actual format del Mundial de Clubs. A més, les dues vegades anteriors, la seu va ser Japó.

El Sao Paulo de Raí

La temporada 1992/93 el Barça va disputar la Copa Intercontinental al Japó a partit únic contra el campió sud-americà, el Sao Paulo, després de la conquesta de la Copa d'Europa davant la Sampdoria el curs anterior. L'equip brasiler es va alçar com a campió en remuntar el gol inicial de Stòitxkov amb dos gols de Raí, germà petit del recentment mort Sòcrates.

L'Internacional, campió a la pròrroga

En l'actual format, Copa Mundial de Clubs, s'hi inclou no només el campió europeu i el sud-americà, sinó que, com que pretén tenir representació mundial, hi participen els campions d'Àfrica, d'Oceania, d'Amèrica del Nord i d'Àsia, així com el campió de la Lliga del país amfitrió.

El FC Barcelona va començar el seu camí a semifinals imposant-se per 4-0 a l'Amèrica mexicà. Els blaugrana van caure a la pròrroga de la final del Mundial per 1-0 contra un altre equip brasiler, l'Internacional de Porto Alegre.

Diumenge que ve el Barça tindrà una nova oportunitat d'alçar-se al Japó amb el títol contra un altre conjunt brasiler, aquesta vegada el Santos FC de Neymar, Oca i Danilo.

Tornar a dalt