El Camp Nou ret un sentit homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

El Camp Nou ret un sentit homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Els jugadors blaugrana fan un emotiu minut de silenci en comunió amb els jugadors del Betis, socis i aficionats, mentre a la Llotja President Suñol 14 seients buits recorden les persones que han perdut la vida pels atacs terroristes

El primer partit de la Lliga 2017/18 entre el FC Barcelona i el Real Betis serà recordat sempre amb independència del seu resultat. L’homenatge a les víctimes de la tragèdia que ha colpejat el cor de les ciutats de Barcelona i Cambrils, i que ha commocionat el món, ha estat molt present avui al Camp Nou, que ha viscut un dels moments més emotius i sentits que es recorden quan el minut de silenci ha unit els jugadors dels dos equips amb tots els socis i aficionats que han vingut a l’Estadi i que han cridat fort i clar “no tenim por!”.

La imatge dels jugadors blaugrana, que per un dia han canviat els seus propis noms a les samarretes per lluir el de ‘Barcelona’, s’ha convertit en el millor homenatge que podia fer el Club en record i reconeixement a les 14 víctimes mortals, els seus familiars i amics, així com als ciutadans de Barcelona i Cambrils, als seus visitants, però també a tots aquells herois anònims, voluntaris, serveis mèdics, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, Policies Locals, forces de seguretat de l’Estat i totes les persones que han demostrat la seva professionalitat, humanitat, solidaritat i valors després de la tragèdia.

Des de dijous passat, quan es va produir el primer atac terrorista a la Rambla de Barcelona, el club blaugrana ha volgut expressar la seva profunda desolació i enèrgica condemna per aquests atemptats, a més d’enviar tot el suport i afecte a les víctimes i a tots els afectats. Les banderes de les instal·lacions del Camp Nou i de la Ciutat Esportiva Joan Gamper també onegen a mig pal des del mateix dia dels atacs i tots els jugadors blaugrana que han disputat partits durant el cap de setmana han portat un braçal negre en senyal de dol.

El Barça es va sumar des del principi al hastag #TotsSomBarcelona que ha unit milers de seguidors en les xarxes socials i que ha estat present en totes les comunicacions del Club, avui a la part frontal de la samarreta del primer equip, a la lona que es va habilitar dissabte a l’entrada de Tribuna del Camp Nou així com a la cartel·la que també ha unit abans del partit els jugadors del Barça i del Betis. Els jugadors de l’equip andalús també s’han sumat a l’homenatge lluint una samarreta especial de color verd amb el lema ‘El Real Betis amb Barcelona”.

La Grada d’Animació també ha volgut fer un particular homenatge a les víctimes dels atemptats i llançar un missatge al món: ‘Mai ningú no ens podrà tòrcer”, utilitzant com a lema una frase del 'Cant del Barça'. Com un missatge universal d’amor a Barcelona ha llançat Rakuten, el principal patrocinador del Club, des de la ‘U’ televisiva, amb un gran cor vermell acompanyant el nom de la ciutat.

Reconeixement institucional

El reconeixement institucional també ha estat molt present a la Llotja President Suñol, on tots els convidats han rebut llaços negres i els crespons de dol han acompanyat les bandera blaugrana i la Senyera. Catorze seients de la Llotja han quedat buits i s’han cobert de negre en senyal de dol i d’homenatge a les 14 víctimes mortals comptabilitzades oficialment fins ara.

El Club ha convidat al partit a representants de les diferents institucions i dels cossos de seguretat. Així, el president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí, han rebut a la Llotja el conseller d’Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, l’alcaldesa de Cambrils, Camí Mendoza, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero i el director general de la Policia, Pere Soler.

Durant el matí, el FC Barcelona ha estat present als actes d’homenatge i record a les víctimes. Des de bon matí, el vicepresident primer Jordi Cardoner ha assistit, en representació del Club, a la missa solemne a la Sagrada Família, un acte en el qual també hi han estat presents els Reis Felip VI i Letizia, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres autoritats locals.

Al migdia, el FC Barcelona i el Betis han fet una ofrena floral en record de les víctimes. L’homenatge, que ha comptat amb la presència del vicepresident Carles Vilarrubí, el directiu Jordi Calsamiglia i el director d’Esports Professionals Albert Soler, ha tingut lloc a la Rambla de Barcelona, cantonada amb el carrer de l'Hospital.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut