fcb.portal.reset.password

El FC Barcelona ha presentat avui la proposta de Modificació del Pla General Metropolità, la reordenació urbanística dels terrenys del Club i l’espai públic que és necessària per poder realitzar l’Espai Barça, com ha explicat el comissionat del projecte, el directiu Jordi Moix. “Després de 18 mesos de feina conjunta amb els tècnics de l’Ajuntament, hem fet pública una proposta de transformació tant de les instal·lacions de l’Espai Barça com dels voltants del nostre recinte a les Corts, que també ha estat presentada als veïns, i a partir d’ara ja tenim una proposta concreta i oberta per treballar i arribar a un consens amb la ciutat”.

Moix valora que tota la “intensa feina feta” permet al Club “ser optimistes que podrem concretar un acord amb els altres partits polítics a part de l'equip de Govern i, mitjançant reunions de treball més explicatives i més en detall de participació ciutadana, podrem consensuar la tramitació urbanística que ens permeti aconseguir les autoritzacions per impulsar el projecte”.

Respecte a les línies de treball de la proposta, Moix ha explicat: “Hem tingut en compte, a més de les instal·lacions que ja són més pròpies de l’Entitat, la integració de la nostra finca conjuntament amb el barri. Ampliem el perímetre afectat en unes 8 hectàrees perquè els aspectes de mobilitat, sostenibilitat i seguretat estiguin millor resolts que ara, poder integrar millor les activitats en dies de partit, i que en dies de no partit aquest espai, que ara està desconnectat de la resta del barri, pugui integrar-s’hi molt millor”. En aquest sentit, el comissionat de l’Espai Barça ha explicat que els “punts clau que hem tingut en compte són les deficiències i millores que hem de preveure els dies de partit i l’espai del voltant de les instal·lacions esportives perquè quedin obertes al ús públic per a la resta de la ciutat”.

Moix ha reiterat que “després de la feina feta amb la ciutat, la proposta no està tancada”, però que té “una òptica positiva per part de l’Ajuntament pel fet que és un punt de partida per, conjuntament amb el barri i la participació ciutadana, poder concretar-la i poder-la tramitar urbanísticament a dins del plenari municipal”.

Vols saber-ho tot de l'Espai Barça? No et perdis tots els detalls

Janet Sanz: “Una proposta equilibrada”

Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, ha comparegut per valorar la proposta de MPGM presentada pel Club. Sanz ha qualificat la proposta com a “equilibrada” i que presenta “una bona integració en el territori”. “És una proposta diferent a les anteriors, sense grans requalificacions per a habitatges com la del 2010 ni grans centres comercials com la del 2002 –ha continuat Sanz-. És una bona notícia per a la ciutat i per al barri que el Barça i les seves instal·lacions apostin per quedar-s’hi”.

“La proposta planteja un reordenament per guanyar suficient qualitat urbana que ara no té. Planteja una nova relació amb l’entorn per afavorir la barreja d’usos i la connectivitat”, ha destacat Sanz. També ha valorat positivament la nova relació amb l’entorn, “ja que es trenquen les barreres urbanes actuals”. Sanz creu que la proposta presentada pel Club és “un bon inici per treballar” i ha reconegut que “aquesta transformació és una oportunitat per al barri i la ciutat, un bon inici, però ha de tenir capacitat de millora, i el Barça té aquesta voluntat”.

Tornar a dalt