fcb.portal.reset.password

Zhe Dong celebrant la seva arribada al Camp Nou /FCB

El sentiment barcelonista va portar Zhe Dong, un culer de la província xinesa de Hubei, a viatjar en autoestop des el seu poble fins a Barcelona per presenciar un partit del Barça en viu i en directe. Va aconseguir el seu somni al febrer passat, quan va ser testimoni de la victòria contra el Vila-real per 3-2 al Camp Nou.

El camí des de la Xina fins a Catalunya va ser llarg i ardu. La ruta va començar a la remota província de Hubei; d'aquí fins a Pequín; després, Manxúria. Des d'allà es va disposar a creuar Rússia d'est a oest; va arribar a les repúbliques bàltiques: Estònia, Letònia i Lituània, per encarar el recorregut europeu del seu llarg periple. Polònia, República Txeca, Àustria, Itàlia, França, fins a Barcelona, on va poder apropar-se als ídols a les portes de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

"Hi va haver moments difícils, però a la vegada també vaig conèixer molta gent que em va ajudar molt i em va animar", recorda Dong. "Quan perdia l'ànim, el Barça sempre va ser com un estel brillant que il·luminava la ruta cap a Barcelona i al Camp Nou".

El 30 de gener, després de més d’un mes de viatge, Zhe va arribar al seu destí. Accedir al Camp Nou després de tants dies de viatge li va provocar tot tipus de sensacions: "En aquest moment, em sentia molt orgullós de ser culer i tot va merèixer la pena".

L'afició pel FC Barcelona es va forjar durant els anys en què Ronaldinho aixecava ovacions vestit de blaugrana. Des de llavors, Zhe es va fer la promesa de viatjar a Barcelona per presenciar un partit de l'equip en directe. "Tenia un somni i el vaig complir", diu. "La idea era venir per mostrar el meu entusiasme i amor al Barça".

 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();