El FC Barcelona en el ‘Mes Europeu de la Diversitat’

El FC Barcelona en el ‘Mes Europeu de la Diversitat’

En el mes de maig el Club destaca les noves iniciatives i projectes que busquen promoure activament la diversitat i la inclusió, i que ressalten el seu compromís amb la construcció d'un entorn més equitatiu i accessible

Un any més, el FC Barcelona celebra el Mes Europeu de la Diversitat que té lloc cada any, durant el mes de en tota la Unió Europea per conscienciar sobre la importància de la diversitat i la inclusió al lloc de treball i a la nostra societat. El departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del Club impulsa projectes implicant altres àrees amb l’objectiu de promoure la comunicació inclusiva, el reconeixement de les singularitats i diferències de cada individu i l’accessibilitat. I si bé el FC Barcelona treballa per la diversitat  durant tot l'any, en el Mes Europeu de la Diversitat redobla conjuntament els esforços per visibilitzar-la encara més.

Millores en l’accessibilitat al Palau Blaugrana

Durant aquest mes de maig, el Palau Blaugrana estrenarà 7 noves localitats especialment adaptades per a persones usuàries de cadira de rodes. Cada una d’aquestes noves localitats comptarà amb una altra al costat destinada a una persona acompanyant, assegurant així que tothom pugui gaudir dels partits en companyia.

‘Hores + tranquil·les’ al Barça Immersive Tour i a la Barça Store de l’Spotify Camp Nou

El 4 de maig es va iniciar ‘Hores + tranquil·les’ al Barça Immersive Tour i a la Barça Store de l’Spotify Camp Nou, un projecte per oferir una experiència més relaxada a persones amb autisme, sensibilitat sensorial i discapacitat intel·lectual. El projecte de proves pilot té com a finalitat experimentar per al que serà el nou Museu del Barça i l’adaptació progressiva a totes les Barça Store.

Formacions sobre l'Accessibilitat Digital

El 18 de maig, coincidint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Accessibilitat Digital, s’inicien una sèrie de formacions de la mà de la Fundació Eurofirms, entitat que fomenta la integració laboral de les persones amb discapacitat i experta en l'assessorament en tots els àmbits de la discapacitat. Treballadors i treballadores de diferents àrees del Club i de les seves empreses col·laboradores participaran en formacions sobre accessibilitat digital: de sensibilització, de gestió de continguts digitals, de disseny gràfic i desenvolupament accessible. L’objectiu de les sessions és mostrar com es pot utilitzar un lloc web o aplicació amb independència de les capacitats físiques, sensorials o cognitives i fins i tot de les capacitats tècniques de l'usuari i de l'entorn i que l'aplicació d'unes bones pràctiques són fonamentals per poder arribar a tots els públics.

Una comunicació més inclusiva i respectuosa

La Guia de comunicació inclusiva i no sexista del FC Barcelona, una eina de caràcter intern del FC Barcelona amb la línia a seguir dels diferents canals de comunicació que s’utilitzen des del Club, publicarà una ampliació amb nous conceptes vinculats a la utilització d’un llenguatge inclusiu sense expressions discriminadores vers el col·lectiu LGTBI.

Durant aquest mes, El FC Barcelona anirà comunicant i presentant altres accions, iniciatives i aliances que posicionen el FC Barcelona com a entitat plenament compromesa amb la diversitat i la inclusió.

Declaració d’Elena Fort, vicepresidenta Àrea Institucional FC Barcelona 

“La tasca de fer del FC Barcelona una organització més inclusiva i diversa és una feina que no pot tenir final ja que sempre podem aprofundir en molts aspectes del dia a dia del Club i en la nostra relació amb els altres. Sumar-nos al Mes Europeu de la Diversitat, promogut per la Comissió Europea, és una forma de fer balanç i poder veure ens quins aspectes poder millorar per ajudar a construir una societat més justa i equitativa per a totes les persones”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut