fcb.portal.reset.password

Rosell, Seguer i Alfonseda. FOTO: GERMÁN PARGA-FCB.

Antoni Ramallets i Josep Seguer, dues llegendes del FC Barcelona, han rebut un càlid homenatge aquest dissabte 6 d’abril del 2013 per part de l’Agrupació Barça Jugadors i del Club. Hi ha hagut somriures pels bons records cultivats i llàgrimes d’emoció. I sobretot, molts amics i personalitats que han volgut compartir els sentiments amb els dos exjugadors, molt representatius de l’equip de les 5 Copes.

No s’ho ha volgut perdre el president Sandro Rosell. Abans de l’acte, el màxim dirigent barcelonista havia visitat a Sant Joan de Mediona un dels homenatjats, Antoni Ramallets, que als seus 88 anys no ha pogut assistir-hi per una inoportuna bronquitis. Rosell ha indicat: “Per edat no vaig poder veure’ls jugar, però el meu pare, que es aquí, em va explicar de vosaltres. Em trec el barret davant vostre, Josep i Antoni”.

Un dels instants més commovedors de l’esdeveniment han estat les imatges del mateix Ramallets, a casa seva, unes hores abans. Ha pronunciat aquestes paraules als assistents: “M’hauria agradat molt assistir a l’acte perquè amb l’amic Seguer, que té un any més que jo, ens veiem de tant en tant. M’hauria agradat molt compartir amb tots vosaltres aquest acte dedicat a Seguer i a mi”. Ha transcendit que l’estava seguint amb detall a través de Barça TV.

“Encara és ‘Don Antonio’”

L’altre homenatjat, Josep Seguer, s’ha dirigit així als presents que omplien la Sala París: “Vaig patir en pocs dies tres caigudes i ara si no vaig amb ‘el carretó’ no puc anar enlloc. No em puc queixar de la vida i del que veig que m’estimeu”. També elaborava un discurs emocionat i sincer Àngels, filla de Ramallets. “Està una mica desanimat. Té molt caràcter, ell és així. Encara és ‘Don Antonio’, fins i tot a casa”, apuntava sobre el seu pare.

Ramallets va jugar 15 temporades al primer equip del Barça entre el 1946 i el 1961 (amb cinc trofeus Zamora inclosos), mentre que Seguer hi va ser 14, del 1943 al 1957. Tots dos van formar part del cèlebre equip que ho va guanyar tot el 1952. En aquest sentit, el president Rosell ha confessat la seva predilecció per actes així: “Es demostra que el Barça és història, memòria i tradició. No fem més del que us mereixeu. Un homenatge a l’equip de les Cinc Copes. Som aquí gràcies a vosaltres i us hem d’agrair moltíssim tot el que heu fet per aquest Club”.

Amb els seus

En un acte presentat pel periodista Pere Escobar, ha intervingut Ramon Alfonseda, president de l’Agrupació Barça Jugadors, i els capitans del primer equip Carles Puyol i Víctor Valdés s’hi han sumat amb unes paraules enregistrades a la Ciutat Esportiva. Posteriorment, persones molt vinculades a Ramallets i Seguer han portat a terme un distès col·loqui. Luis Suárez, Ferran Olivella, Josep Maria Fusté, Salvador Sadurní, Robert Fernández i Carme Nieto han parlat de futbol i han explicat vivències compartides. Han destacat la qualitat humana i futbolística dels dos homenatjats. Que eren bons companys i són grans barcelonistes han recalcat. I, evidentment, l’elegància de Ramallets sota pals i la polivalència de Seguer.

Suárez, que ha aportat moltes notes d’humor, ha agraït el molt que el van ajudar aquests dos homes quan va arribar al Barça. Sadurní ha revelat el què li va dir Ramallets quan el va succeir a la porteria: “Xatu, cuida’m-la”. Robert ha reivindicat Seguer com el seu descobridor quan era entrenador i Nieto ha tractat un dels capítols menys coneguts de la vida de Ramallets: quan els anys 70 va dirigir un equip de futbol femení vinculat al Barça.

L’acte, que també ha comptat amb la presència dels expresidents Montal i Nuñez, ha conclòs amb Seguer rebent un quadre commemoratiu i de reconeixement a la seva trajectòria. Tots els trofeus conquerits per ell i Ramallets contemplaven l’escena. Una vitrina i uns jugadors de llegenda.

L'escalfor del Camp Nou

Minuts abans de la disputa del Barça-Mallorca, el Camp Nou ha visionat un emotiu vídeo amb imatges de Ramallets i Seguer durant les seves etapes al Club. Ha culminat en una gran ovació a l'Estadi.

Tornar a dalt